·176 syf.····Okunma: 02 Ocak 2025 02:18 "Ben olsam, ondan fazla bir şey beklemezdim, " demeyi göze aldım. "Geçmişi geri getiremezsin."
"Geçmişi geri getiremez miyim?" diye haykırdı kulaklarına inanamayarak. "Niye, elbette ki getiririm!"
Muhteşem Gatsby, ismini çok duyduğum bir kitaptı ve yeni okuma fırsatı buldum. İnceleme yazmak içinse DiCaprio'nun başrolünde olduğu film uyarlamasını izlemeyi bekledim. Kitabı 3-4 saatte elimden 1-2 kez bırakarak okudum. Ardından filmini izledim. En sevdiğim film uyarlamalarından biri oldu kendisi. İzlemenizi tavsiye ederim.
Gelelim kitaba. Fitzgerald'ın en parlak yapıtı olmakla beraber 1920'li yılların, savaş sonrası Amerikası'nın havasını çok iyi yansıtıyor. Eleştirilerin çoğunlukla kitabın kopuk anlatımından kaynaklı olduğunu gördüm ancak anlaşılması zor bir anlatım tarzı olduğunu düşünmüyorum ben. Yer yer kopukluk olsa da birkaç sayfa sonra kopuk kısım tamamlanacak şekilde ele almış olayları yazarımız.
Kitapta eğitimsiz bir aileden gelen, aşkı için değişen, zamanla güç ve servet sahibi olan ve yıllar süren ayrılıkla birlikte değişen onca şeye rağmen geçmişi geri getirmeye çalışan Gatsby'nin hikayesini okuyoruz.
Ben kitabı da filmini de sevdim. Tavsiye ederim