Kitap iki öyküden oluşuyor.
Kitaba adını veren öykü, tarihimizin utanç anlarından biri olan Maraş olayları bağlamında katledilen bir aileyi geçmiş zaman olaylarıyla paralel iki izlekte ele alıyor. Yapılanların dine dayandırılmasını da metne yedirdiği ayet ve hadislerle tutarsızlığını gözler önüne seriyor.
Üç noktanın kullanımına benzer bir görevle kullandığı üç virgül metin boyunca göz yoruyor maalesef.
İkinci öykü daha çarpıcıydı. Şöyle ki, şair Ece Ayhan Leyla Erbil'i eleştiren bir yazı yazıyor. Leyla Erbil de, Ece Ayhan'ın vefatından sonra "Bir Kötülük Denemesi" adlı bu öyküyü kaleme alıp dergide yayımlıyor. Öyküde geçen ve zehir zemberek eleştirilere maruz bırakılan baş karakter Tanrıçay, aslında Ece Ayhan'dır. Okudukça şairlerin iç dünyalarındaki çirkin yanları görüyorsunuz. Geçen hafta Kitap-lık - Sayı 101 (Ocak 2007)'ta Tuğrul Tanyol'un röportajında da Ece Ayhan'ın karakteriyle ilgili eleştiriler okumuştum. Bu öyküyle birlikte şaire karşı ciddi bir soğukluk peyda oldu bende. Öyküde geçen şu cümleyle noktalayalım:
-İyi şiirleri var ama, dedi. Dostlarının dünyasını kirletmeye, karartmaya değecek kadar iyi bir şiir olur mu diye düşündüm.
Üç Başlı EjderhaLeyla Erbil · Okuyan Us Yayınları · 2017635 okunma