2024 112. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2024 13:47
GÜZEL ÖLÜM || YUNUS EMRE KELLECİ Herkese merhaba arkadaşlar. Aslında yazarın eserini geçen hafta okudum bitirdim ama yorumunu ancak girebiliyorum malum yeni yıl filan derken biraz gecikti. Ama hala etkisi altında kaldığımı da söylemeden edemeyeceğim. Gerek okurken gerek okuduktan sonra insanı sorgulamaya iten bir eser ortaya çıkmış. Kitapta; küçük yaşta bir anlık hata ile eve girip kardeşinin ölümüne sebep olan hırsızın içeri girmesinde hep kendini suçlu hisseden Ege’nin evlenip yetişkin bir insan olduğunda da başını bırakmayan acı kayıpları var. Eşi Ahsen ile birlikte yaşadıkları bu kayıplara üzülmemek empati kurmamak elde değil. En sevdiklerini kaybedince insan nasıl bir anda normale döner ki? Dönemez elbette. Bu süreçleri yaşarken kendisi gibi kimsesiz kalan evinde kiracı olarak yaşayan Gökhan ona yoldaş olur. Bir nebze olsun kardeşinin yerine koymaya çalışır onu ve elinden geleni yapar onun için. Kimsesiz ve sokaktan gelen Gökhan’ın ise başına gelen bir kazadan sonra geçirdiği değişim bambaşka. Hayatı, yaşamı ve ölümü sorgulayan bir hale gelir. Anlam arayışı başlar onda. Birlikte yaptıkları sohbetlerde siz de ister istemez kendi cevaplarınızı verirken buluyorsunuz kendinizi. Güzel ölüm var mıdır? Ölüm kurtuluş mu yoksa bilinmezlik ya da bir kavuşma mı? Sizlerde bu sorunlara okuyarak kitabın kahramanları ile beraber cevaplar aramak ister misiniz.? Tavsiyemdir efendim. Keyifle okunsun ve yazarımızın kalemi daim olsun.
Güzel ÖlümYunus Emre Kelleci · İkinci Adam Yayınları · 202411 okunma