Puan vermedi·72 syf.····Okunma: 04 Ocak 2025 00:16 Konfüçyüs’ün bir sözü var.. “Zevkle yaptığınız bir işi mesleğiniz olarak seçin. Böylece, ömrünüzün geri kalanında hiç çalışmak zorunda kalmazsınız”..
#TembellikHakkı kitabı da anlatımı ve derinliği farklı da olsa hemen hemen bu konuyla ilgili bir kitap..
Kitap adından algılanacağının aksine tembelliği savunmuyor. Tembellik hakkından bahsedilirken vurgulanmak istenen asıl konu işçinin dinlenme hakkı. Kitabın yazıldığı dönem, işçiye hiçbir değerin verilmediği, 10 yaşındaki çocukların 13 saat çalıştırıldığı, kadınların -hamile ya da yeni doğum yapmış olanlar dahil- ağır koşullarda çalıştırıldığı, düzenin din adamları ve dönemin filozofları tarafından desteklendiği bir dönem..
40 sayfalık küçük bir kitap 2 saatte biter kafasıyla elinize almış olsanız da içindeki derinliğe kapılınca günlerinizi üzerine düşünmeye yönlendiriyor..
Yıllar içinde de zaman zaman tazelenmek adına kendini elinize aldırtıyor, ilk defa bu kitabı 2017 yılında okumuştum ve bu gece tekrar kendini hatırlattı..
Uzatmadan son bir dip not yazarı #PaulLafargue Karl Marx ın damadı..