···Okunma: 04 Ocak 2025 00:00 Bu kitap ile 2025 yılına harika bir başlangıç yaptığımı söyleyebilirim. Yolculuk sırasında su gibi akan ve beni sıkılmaktan kurtaran efsane kurgusu olan bir kitaptı “İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi”.
Ana karakterimiz Pippa, bir bir yandan üniversite hazırlıklarıyla uğraşırken bir yandan da yıl sonu proje ödeviyle uğraşmaktadır. Proje ödevi ise beş yıl önceki bir kayıp olayının arka planını incelemektir.
Andie Bell, beş yıl önce kayıplara karışmış ve cesedi bulunamamıştır. Davada suçlu olan kişi ise Andie’nin erkek arkadaşı Sal olmuştur. Pip ise buna inanmamaktadır ve proje bahanesiyle bu işi çözmekte kararlıdır.
Pip, o kadar zeki birisi ki… Okurken hayran kalmamak elde değil. Karaktere bayıldım. Onun dışında karakteri Ravi ile olan ilişkisini de çok tatlı buldum. Kitabın yazım tarzının da alışılmışın dışında olduğunu düşünüyorum. Bir yandan ilahi bakış açısı ile yazılmış bölümler bulunurken bir yandan da Pip’in dava hakkındaki yorumlarını ve kayıtlarını okuduğumuz Hazırlık Günlüğü bölümlerimiz var. Bu noktada yazarın iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum.
Kitabın sonu… Asla tahmin edilebilecek türden değil. Ve ben şoklar içinde kaldım. Her ne kadar çok detay olsa da bunu sorun etmeyin ve okumaya devam edin. Kitabın sonunu okuduğunuzda bütün taşlar yerine oturacak.
Yorumlarım bu kadardı. Alıp okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ben daha önceden dizisini izlediğimden bazı olayları hatırlıyordum ama eminim ki siz kat kat daha keyif alacaksınız!