2025 3. kitabı
Fosseptik Zeki Aydoğan Su gibi akıcı bir eser arayışında olanlar burada mı? Peki #psikolojikgerilim okumayı sever misiniz? Benim gibi #polisiyeroman tutkunu iseniz arkadaşlar, o zaman buyrun #fosseptik i okumaya Hayallerini gerçekleştirmeyi kafasına koyan Uras,isteği bölümü okumak icin ailesinden destek alamasada kalbinde hiç bir zaman kötülük barındırmayan,lise hayatı boyunca hiç ayrılmadığı can dostu Kuzgun,her daim Uras a destek olmustur.Bu yakışıklı iki gencin tek idealleri lisedeki gibi hiç ayrılmadan ikiside aynı üniversiteyi kazanıp,polis olmaktır. Uras ın polis olmak istediği icjn evlerinde hiç huzur kalmamıştır. Uras ise geceleri gökyüzüne bakarken hissettiği huzur ile her daim defterine siirler ve doğaçlama sözler yazarak içinde kopan fırtınaları bir nebzede olsada susturmayı başaran yetenekli bir gençti. Ailesi yüzünden polislik mesleğini seçemeyen Uras,Gaziantep Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu Özel Güvenlik ve Koruma Bölümünü kazanmıştı. Bu bölümüde Polis mesleğine yakın olduğu icin yazmıştı. Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ikili ayrılacakları için üzgündür.Çünkü Kuzgun o bölümü kazanamamıştır. Ön kayıt icin Gaziantep Oğuzeli ne giderken Kuzgun,can dostu Uras ı yalnız bırakmaz.İlçe küçük bir yerdir.Uras yurtta kalmak istemez.Oğuzeli halkıda ilçede daha önce yaşanan kötü olaylardan dolayı öğrenciler ile arası iyi olmadığı icin Uras ın tutmak istediği tum evlerin ev sahipleri tarafından soğuk karşılanır.Uras,durumu babasına ilettiğinde bağlantıları iyi olan babası hemen Uras a bir ev ayarlar.Uras,ev sahibiyle anlaşıp,evi tutar.Dönüş sonrası Kuzgun da bir kursa yazılıp,gelecek sene Uras ın gittiği üniversiteyi kazanmak icin çalışmalara başlar. Okulun renkli gözlü tek öğrencisi olduğu için hemen dikkat çeker.En çokta kızların hep gözü Uras ın üzerindedir. Bu arada Uras,aynı bölümde ama ayrı sınıflarda okuduğu Elzem e,evini açar.Birbirinden hoşlanan bu çifti kıskananlar,bu ikiliyi ayırmak icin hep oyunlar kurar ama içlerinde sevgi bu oyunları hep bozar. Bu arada okulun reisi olan Mehmet ile sorun yaşamamasının tek sebebi okul arkadaşı Azat tı.Oğuzeli nde sözü geçen köklü bir ailenin tek oğlu olan Azat tan herkes çekiniyordu. Bu arada Uras ın Elzem e dair aklında soru işaretleri olsada bu birlikteliğe sahip çıkıyordu. Ara tatilde memleketine dönen Uras,Elzem ile yaşadıkları herseyi Kuzgun a anlattı.Kuzgun arkadaşına bolca nasihatlar vererek yeniden okula uğurladı.Kuzgun ile konuşmak Uras a bir nebzede olsa iyi gelmiş,kafasındaki bulantılı düşünceleri Kuzgun sayesinde atmıştı. Yarı yıl tatili sonrası okul arkadaşı Deniz in,Lina isimli arkadaşıyla tanışan Uras,Lina nın kalacak yeri olmadığı icjn evini ona açmıştı. Elzem ile sevgili olduğu halde Lina yı evine alması çevreden dedikodu olacak korkusu yaşarken Lina,Uras a vurulur. Bu arada Elzem,Uras ın aklına takılan soruları,gözyaşları içinde duygu sömürüsü yaparak kendi lehine çevirip,Uras ı kendine mahkum etti.Ama hesaplayamadığı bir şey vardı Uras ın yolu Elzem in bir zamanlar uzun ilişki yaşadığı Yasin ile kesişmesiydi.Yasin den duyduğu gerçeklerle ile yıkılan Uras,Elzem den ayrılır. Elzem den ayrıldığını Deniz den öğrenen Lina,ısrarla Uras a olan duygularını söylemesi icjn ısrar eder.Deniz de Lina nın baska biriyle sevgili olduklarını bildiği icjn bu beraberliğe sıcak bakmaz. İdil Belalı Mehmet,Lina yı rahat bırakmaz.Bunun üzerine Uras,Mehmet in yandaşlarıyla kavgaya tutuşur.Tesadüfen olay yerine gelen Azat arkadaşına yardım eder.O olaydan sonra iki tarafta birbirine hesap sorma derdine düşer. Sonra neler yaşandı derseniz devamı eserde #okuyun
FosseptikZeki Aydoğan · Sisyphos Yayınları · 202014 okunma