Polisiye aşkı olan ben 3 saatte bitirdim kitabı
Çok başarılı değildi bence (daha önce okuduklarıma nazaran)ama merakla da okutturdu kendisini.
Ve sonu hiç istediğim gibi bitmedi gerçi Uras için iyi oldu.Kendisinin yaşadığı psikolojik travmayı artık Lina'da yaşıyor ve bence en onu öldürmektense en iyi intikam bu oldu
Güzel bir kitap ve bence okunabilir tabi daha dehşet verici kitaplar okuduysanız bu hafif gelebilir..
Keyifli okumalar
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #fosseptik adlı bir eser ile geldim.
Uras adlı karakterin kişisel yolculuğunu işlerken hem gençlik hayalleri hem de bir insanın en karanlık yanlarını keşfetmesine olanak tanıyor. Bu, hayata umut dolu bir şekilde başlayan bir gencin, hayatın getirdiği hayal kırıklıklarıyla nasıl adım adım yıkıldığını anlatan bir hikâye.
Yeni kurduğu hayatında güzel arkadaşlıklar edinir ve kısa süre sonra bir sevgilisi olur. Ancak bu ilişki, büyük bir yalanın ortaya çıkmasıyla sona erer. Tam her şeyin karanlık bir hal aldığını düşünürken, Lina adında bir kızla tanışır ve onunla gerçek aşkı bulur. Lina ile Uras arasında derin bir bağ oluşurken, Uras’ın hayatı bir süreliğine yoluna girer. Ertesi yıl Kuzgun’un da yanına gelmesiyle adeta bir mutluluk tablosu çizen Uras, mezuniyet sonrası hayata atıldığında ise bambaşka bir gerçeklikle yüzleşir: İşsizlik ve Lina’nın onu terk etmesi.
İşte tam bu noktada, kitabın karanlık ve psikolojik yönü ortaya çıkıyor. Uras’ın yaşadığı hayal kırıklıkları onu içten içe tüketirken, Lina’dan intikam almak üzerine kurulu bir takıntıya dönüşen psikolojisi, onu akıl almaz bir yolculuğa sürükler.
Yazar, Uras’ın dönüşümünü o kadar detaylı ve etkileyici bir şekilde anlatmış ki, karakterin yaşadığı kırılma noktalarını hissedebiliyor, bu karanlık yola nasıl savrulduğunu adım adım izleyebiliyorsunuz. Kuzgun, Uras’ın hayatındaki denge unsuru olarak başlarda önemli bir rol oynasa da, olayların merkezinde olmaması hikâyeyi daha da ilginç kılıyor.
Lina ise hikâyede kilit bir role sahip. Uras’ın karanlığa saplanmasının başlıca sebebi gibi görünse de, aslında onun zayıflayan psikolojisinin yalnızca bir tetikleyicisi olduğunu fark ediyorsunuz. Lina ve Uras’ın ilişkisi, bir yandan saf bir aşkı temsil ederken diğer yandan içsel bir yıkımın
FOSSEPTİK
Zeki AYDOĞAN
Yaşıtlarından daha ileri akıl yaşı ve yakışıklılığıyla dikkat çeken bir gençtir Uras. Hayallerinde polis olmak kafasında yer etmiş olsa da babasının itirazlarıyla fikrini değiştirmek zorunda kalmış, çünkü aynı sebeplerden ev de sürekli tartışma çıkar hake gelmiştir. Çok yakın arkadaşı, can dostu ve birbirlerini kardeş bildikleri Kuzgun ile tek istekleri üniversitede de aynı şehirde olabilmektir ama Uras Gaziantep’te Özel Güvenlik ve Koruma bölümünü kazanırken Kuzgun sınavda başarılı olamayınca hayallerini bir yıl ertelemek zorunda kalmıştır. Yeni hayatında ve okulda güzel arkadaşlıklar kuran Uras, Kuzgun’u da ihmal etmiyor fırsat buldukça İskenderun’a giderek hem ailesini ziyaret ediyor hem de Kuzgun ile vakit geçirerek yaşadıklarından bahsediyordur. Uras’ın bu sürede bir kız arkadaşı olur ama geleceğe dönük planlar yaparken kız arkadaşının büyük yalanı ortaya çıkar ve ayrılırlar. Sonrasında Lina ile tanışır ve gerçek aşkı bulur Uras. Üstelik ertesi yıl Kuzgun’da sınavı kazanıp yanına gelince her anlamda hayatı rayına oturur Uras’ın. Derslerinde ki başarısı ve çevresiyle uyumu da çok iyidir ama okul bitip iş bulamayınca ve Lina ile de yolları ayrılınca Uras bambaşka birisine dönüşür. Lina’dan intikam almak tek düşüncesi olur ve yaptığı planları gerçeğe dönüştürecek, seri katil olacak kadar aklını kaybeder Uras.
𝗙𝗼𝘀𝘀𝗲𝗽𝘁𝗶𝗸 ise planlarının gerçeğe dönüştüğünün kanıtıdır Uras’ın ama nasıl?
Cevaplar ve daha fazlası tabii ki kitabımız 𝗙𝗼𝘀𝘀𝗲𝗽𝘁𝗶𝗸’te.
Samimi, içten ve okurunu yormayan anlatımıyla keyifle okunabilecek bir eser 𝗙𝗼𝘀𝘀𝗲𝗽𝘁𝗶𝗸 ama yazım yanlışları, noktalama işaretlerinin eksikliğiyle çok az da olsa rahatsızlık verebiliyor okura. Ben ikinci baskısıyla tüm hataların ortadan kalkacağına inanıyorum ve yazarımızın ikinci eseri 𝗔𝗸ı𝗹 𝗛𝗮𝘀𝘁𝗮𝗻𝗲𝘀𝗶’ne
FOSSEPTİK - ZEKİ AYDOĞAN
İki kitaplık bir serinin ilk kitabıdır. Yetişkin Okurlar içindir.
Türü: İşkence Roman
Sayfa Sayısı: 192
#kitapyorumum
Yazarın kalemiyle tanışma kitabım olan Fosseptik, iki kitaplık bir serinin ilk kitabıdır. Kapak tasarımını çok beğendim. Ofset baskı ve kabartma kullanılmış olması hoşuma gitti.
Eserde yoğun olarak işkence ve ölüm temalı anlatımlar mevcut, dolayısıyla hassas okuyucular için uygun değildir.
Ama benim gibi işkence, gerilim, korku severler kitabı okurken keyif alabilir.
Okuyacaklara şimdiden Afiyet Olsun
#alıntı
“Gözlerinizi yumduğunuzla başlar hayaller,
Açtığınızda görünür gerçekler,
Ölümünün ürpertisi Azrail’i bekler…”
#konusu
Uras, ailesinden okumak istediği bölüm için destek alamayınca başka bir bölüm seçerek üniversiteye başlar. Burada çeşitli arkadaşlıklar ve çetrefilli ilişkilerden geçerek sınanır.
İlk sevdasından hayal kırıklığı ve yalandan dolayı ayrılan Uras, ikinci gençlik sevdası Lina’ya sıkı sıkıya bağlanır. Aradan geçen yıllar ve biten üniversiteden sonra yaşadıkları şehirlere dönen iki aşığın arası açılır.
Lina’ya üniversiteden beri aşık olan Miraç, maddi imkanlarını kullanarak ayrılmalarına ve Lina’nın kendisini seçmesine sebep olur. Bunu öğrenen Uras, ayrılmalarına vesile olan herkesi çeşitli işkence yöntemleriyle öldürmeyi hedefler. Çocukluk arkadaşı Kuzgun’un da yardımıyla işkence ve gerilim dolu cinayetler işlemeye başlar.
Tavsiye ederim baya iyi ölüm ve biraz fesatlık var kitabın sonu hiç beklemediğim gibi bitti Şahsen heyecanlı içerikli kitaplar seviyorsanız fosseptik kitabını size %1000000 önerebilirim
Aşk ve yoğun bir sevgi öykü bir duygu ki bazen tüm benliği altüst ediyor . Hormonların kontrolünde çoğu insanın mantığı devre dışı kalıyor. Peki aşk tek taraflı bitirilirse, sonu aldatma olursa .... Normal insan sinirlenir , üzülür, depresyona girebilir, "neden"sorusu ile cebelleşir . Ancak bazı insanlar intikam peşinde koşarlar . Bunun da bir sınırı olmalıdır . Çizgiyi geçen insanın durdurulması gerekir . Aynı Uras gibi ....
Polis olmak isteyen Uras'a ailesi katî bir şekilde karşı çıkmıştır. O da bu mesleğe en yakın bulduğu güvenlik görevlisi olmak üzere üniversitede okumaya başlar . Lina ile tanışırlar. Birbirlerine aşık olurlar. Her şey yolunda, birbirlerini çok seviyorlar derken araya giren mesafeler, kıskançlık ve farklı sebepler ile Lina terk eder Uras'ı . Uras'ın kuşkulandığı kişi ile de çıkmaya başlayınca Uras'ın bütün dengesi bozulur. Mantıklı düşünme süreci bozulur ve sadece intikamı düşünmeye başlar. Bu öyle bir intikamdır ki sadece Lina'yı değil onun arkadaş grubunu da yakacaktır ...
Aşk ,ihanet , intikam, karanlıknbir planla eyleme geçilen seri cinayetler, katılın peşinde bir polis , olmayan ipuçları .... Bir de ne yaparsa yapsın kardeşim dediği insana destek çıkan Kuzgun ....
Sürükleyici bir konusu vardı kitabın. Elimden burakamadım. Uras'ın düşünce süzgeci nasıl bozuluyor izlerken onu durdurmayan Kuzgun'a çok kızdım. Dost sadece yanında olan değil onun yanlışına engel olandır. Kitapta yer alan yazım yanlışları okuma sürecimde duraklamalara sebep oldu ( umarım tekrar basımda düzeltilir) Devam kitabı olan Akıl Hastanesi 'ne başlamak için sabırsızlanıyorum . Bakalım bizi neler bekliyor?
FosseptikZeki Aydoğan
Su gibi akıcı bir eser arayışında olanlar burada mı?
Peki #psikolojikgerilim okumayı sever misiniz?
Benim gibi #polisiyeroman tutkunu iseniz arkadaşlar,
o zaman buyrun #fosseptik i okumaya
Hayallerini gerçekleştirmeyi kafasına koyan Uras,isteği bölümü okumak icin ailesinden destek alamasada kalbinde hiç bir zaman kötülük barındırmayan,lise hayatı boyunca hiç ayrılmadığı can dostu Kuzgun,her daim Uras a destek olmustur.Bu yakışıklı iki gencin tek idealleri lisedeki gibi hiç ayrılmadan ikiside aynı üniversiteyi kazanıp,polis olmaktır.
Uras ın polis olmak istediği icjn evlerinde hiç huzur kalmamıştır.
Uras ise geceleri gökyüzüne bakarken hissettiği huzur ile her daim defterine siirler ve doğaçlama sözler yazarak içinde kopan fırtınaları bir nebzede olsada susturmayı başaran yetenekli bir gençti.
Ailesi yüzünden polislik mesleğini seçemeyen Uras,Gaziantep Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu Özel Güvenlik ve Koruma Bölümünü kazanmıştı.
Bu bölümüde Polis mesleğine yakın olduğu icin yazmıştı.
Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ikili ayrılacakları için üzgündür.Çünkü Kuzgun o bölümü kazanamamıştır.
Ön kayıt icin Gaziantep Oğuzeli ne giderken Kuzgun,can dostu Uras ı yalnız bırakmaz.İlçe küçük bir yerdir.Uras yurtta kalmak istemez.Oğuzeli halkıda ilçede daha önce yaşanan kötü olaylardan dolayı öğrenciler ile arası iyi olmadığı icin Uras ın tutmak istediği tum evlerin ev sahipleri tarafından soğuk karşılanır.Uras,durumu babasına ilettiğinde bağlantıları iyi olan babası hemen Uras a bir ev ayarlar.Uras,ev sahibiyle anlaşıp,evi tutar.Dönüş sonrası Kuzgun da bir kursa yazılıp,gelecek sene Uras ın gittiği üniversiteyi kazanmak icin çalışmalara başlar.
Okulun renkli gözlü tek öğrencisi olduğu için hemen dikkat çeker.En çokta kızların hep gözü Uras ın üzerindedir.
Bu arada
✔Bu ara okuduğum kitaplar hep güzel olmak zorunda mı?
✔Ben başlatmadım ama benim bitireceğim kesin...
✔Aşkının yüzünden bir seri katil olan Uras'ı ele alan bir kitapla geldim size bugün.
✔Uras ve Kuzgun çok yakın arkadaşlar. Uras Antep'e gider üniversite için. Orda 2 tane kız arkadaşı olur biri Elzem diğeri de Lina. Lina ile Uras çok güzel bir çift olmuşlardır ama üniversite bitip de herkes memleketine dönene kadar.
✔Lina Mersin'e gidince Uras'ın kıskançlıklarından sıkılır ve Uras'ın sevmediği çocukla sevgili olur. Ve olaylar buradan sonra başlar.
✔Ayy gerçekten heyecan, hayret ve merakla okudum. Lina'dan ayrıldıktan sonra Mersin'e giden Uras Lina'nın etrafındaki arkadaşları tek tek yok etmeye başlar. Amacı Lina'dan da intikam almaktır.
✔Peki başarabildi mi? Uras ve Kuzgun'a ne oldu? Peki siz olsaydınız sizi terk etti diye seri katil olur muydunuz? Bu tarz kitapları seviyorsanız kesinlikle okumalısınız
✔Bazı yerlerde editör hatası vardı. Okurken yormasa da dikkat çekiyordu. 2.baskıda bunların düzeltileceğini ümit ediyorum. Yazarımızın kalemine sağlık 🖋
FOSSEPTİK
Herkese Merhabalar...
Bugün sizlere severek okuduğum bir kitap ile geldim.
Son derece akıcı ve içine alan,merak ettiren ve aynı zamansa da tüylerimi ürperten bir kitap oldu.
Evet okurken vay canına aklına nasıl gelmiş,bunu nasıl yapmış demekten kendimi alıkoyamadım.
Hem psikoljik hem de polisiye olaylar ile sizi içine alacak bir kitaptı.
Yazım hatalarına normalde çok takılmam ama bu kitapta o kadar fazlaydı ki güzelim kitabı okurken biraz yordu.
Ama umuyorum ki tekrar baskısı olursa o da gözden geçirilecektir, geçirilmeli.
Sayfaları hızla çevireceğiniz bir kitap mı arıyorsunuz o zaman kitap sizi bekliyor.
Uras polis olmak isteyen bir gençtir.
Ama babası bu isteğini kabul etmemiştir.
Onun için de onu mutlu edecek Özel Güvenlik ve Koruma bölümünü seçip İskenderun'dan Gaziantep'e üniversiteye gider.
En yakın arkadaşı kardeşim dediği Kuzgun ise kazanamamış ileriki yıllara yanına gidebilmek için çalışmaya başlamıştır.
Uras fiziği ile genç kızların dikkatini çeken yakışıklı bir çocuk olunca arkadaş ortamı bulmakta da zorlanmaz.
Ayrıca evi olunca da biraz daha rahat takılmaya başlar.
Kısa sürede sevgilisi olurken günleri güzel geçmeye başlar.
Hayatına dahil olan Lina ise ondan çok hoşlanır ve onunla sevgili olmak ister.
Her ne kadar Uras olmaz dese de onun da kalbi kaymaya aşk usul usul kalbine dolmaya başlar.
Güzel bir birliktelik başlar sonu güzel bitemeyecek olan...
Her şey güllük gülistanlık denilen tabir gibi gidiyor olsa da okullar bitip herkes memleketine dönünce olanlar olur.
Gözden uzak olan gönülden de ırak olunca Uras'ın da ani psikolojik değişimleri ile işin içinden çıkılmaz bir hal alır.
Lina için ise kurduğu düzen bozulmaya başlar.
Uras için Lina ve çevresi artık yaşamayı hak etmez ve av başlar...
Kitap ise sizin için asıl biradan sonra