Lord Of The Rings
2025 3. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2025 23:27
Beklentimin altında bir biyografi oldu aslında yaşam öyküsü çok basite indirgenmiş geldi. Böyle bir dünyayı yaratan kişinin çok fantastik bir hayatının olmasını beklersiniz ama değil. J. R. R. Tolkien son derece mütevazi bir hayatı olan, üniversite ve kolejlerde çalışan, özel derslerle ile refahını arttırmaya uğraşan bir orta sınıfa mensup kişilik olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce bu seride bitirdim liderler, filozoflar, bilim insanları ve devlet adamları olduğu için sanırım bundan kaynaklı bir sıradanlık havası oluşturdu. Son derece sakin bir hayat yaşayan yazarımız, filoloji konusunda çok üstün bir niteliğine sahip oluyor merakı ve buna müteakip çalışmaları sayesinde. Çocukları için öykü tadında kaleme aldığı yazıları zaman ilerledikçe önce Hobbit’i sonra da Yüzüklerin Efendisi serisini ortaya çıkarıyor. Kitabın son 80 sayfası bu konularla çok daha alakalı bilginiz olsun. Önceki kısımları sizi sıkabilir. Bu eşsiz dünyayı yaratan J. R. R. Tolkien i bilmekte önemli tabii.
Alıntı
Tolkien (Ciltli)Humphrey Carpenter · İş Bankası Kültür Yayınları · 201784 okunma