Sorular #1
Düşüncelerinizi yazar mısınız yoksa kaçışı düşünmemekte mi ararsınız? Yazmak gerçekten rahatlatır mı yoksa yazdıkça daha da rahatsız mı olunur? Düşüncelerinizi yazdığınız bir defteriniz var mı? (Başlamayı düşünüyorum da ben.)
Düşünce
2.999 Gösterim
Duygu ve düşüncelerimin yoğun olduğu zamanları yazmayı denedim birkaç defa ama nasıl anlatsam sanki büyüsü (doğru kelimeyi bulamıyorum) kayboldu gibi. Bu benimle alakalıdır muhtemelen. Düşünceler kafamdan o kadar hızlı ve düzenli geçiyor ki bunu yazıya aktarınca düzensiz ve saçma oluyor yani bana öyle geliyor. Sonradan toparlamaya çalışıyorum ama bu seferde yenileme ihtiyacı olduğu için farklı bir şekle evriliyor. Sabırlı ve yazmayı seven insanlar için güzel olabilir fakat dehb belirtileri olan ben için doğru bir aktivite değil maalesef..
Elif
LİLYA Bu arada ben de dinlerim eğer anlatmak istersen herhangi bir şeyi.
Düşüncelerimi genelde yazmam, moralimi bozan şeyleri düşünmemeye çalışırım, ilk başta zor gelse de bir güne hatta birkaç saate düzeliyor moralim djjsjdjdndns Yazmak rahatlatır bence, derdini bir şekilde döktüğün için rahatlarsın (öznel) Düşüncelerimi yazdığım bir defterim yok
Elif
İşte ben de öyleyim ama belki de böyle yapmamak gerekiyordur
13'ümden beridir yazarım, boy boy günlüklerim babaannemin bodrumunda öylece bekler. Yazmak, bakış açına göre, bu dünyada keşfedilmiş en iç rahatlatıcı ve motive edici uğraşlardan biri. Yazarken aklına gelen fikirlerden tut bir anda bastıran anlaşılmışlık hissine kadar muazzam bir iş. İstediğin gibi yaz çiz, karışan görüşen yok. Tavsiye ederim.
Elif
@chaeilay Yüksek lisansımı edebiyattan yana kullanmayı düşünüyorum tabi daha birkaç senem var 1. sınıfım henüz☺️
Ya günlük tutmaya ve düşüncelerimi yazmaya çok hevesliyim ama aşşşırı üşeniyorum. Ve asla kendimi ciddiye alamıyorum çünkü her ne kadar sorunlarım olsa da asla kendime yansıtmayı yakıştırmıyorum, ergen misin yağmur salla diyorum. Sanırım kendimi hep yoruyorum ve sorunlarımı ciddiye almıyorum
Elif
Ben birkaç aydır kafamda aynı konuşmayı yaptığım için bari yazayım belki kendi yeraltından notlarımı yazmış olurum dedim😂
Konuşurken çok zorlanan biriyim, beni engelleyen bir hastalığım yok ama içimi dökeceğim zamanlarda zihnim aşırı hızlanıyor, dilim zihnime yetişemiyor ve bir süre sonra cümle kuramamaya başlıyorum. Ama yazarken ağlasam da zırlasam da heyecanlansam da bir şekilde içimi dökebiliyorum. Var olmayan karakterlere kendi dertlerimi yüklüyorum ve sonra onların üzerinden neler hissettiğimi anlatıyorum. Benim bildiğim tek içini dökme yöntemi bu, çocukluğumdan beri böyleyim. Yazıyorum yazıyorum ancak yazarken rahatlıyor muyum emin değilim
Elif
Konuşurken sanki düşüncelerin büyüsü kayboluyor, yazınca da daha çok büyüleniyorlar. Ben de çok konuşkan biri değilim yazarım genelde ama öyle düşüncelerimi pek yazmam sadece kafamda dönerler.
Düşüncelerimi yazarım ve bence düşünmemek ya da düşüncelerden kaçmak imkansız. Yazmak gerçekten rahatlatıyor. Ama böyle herhangi bir kaygı gütmeden, yazım çirkin mi güzel mi onlara takılmadan, pat pat yazman lazım. (En azından benim için öyle) Normalde sadece çok kötü ya da çok iyi hissettiğim günlerde yazdığım ufak bir defterim vardı. Bu sene de ajanda tutacağım diye “günlük ajanda” almıştım. Baktım ben bu defteri basbaya günlük olarak kullanıyorum o yüzden artık resmi olarak bir günlüğüm var👍
Elif
@Nazlymis Devam ettiremezsen üzülme sadece önemli şeyleri de yazabilirsin🫶🏻