···Okunma: 06 Ocak 2025 15:29 Bu eseri okurken bile nice Defne 'ler bu kaderi yaşayıp ya kalan hayatlarını düzene sokmaya çalışıyor ya da kaybolup gidiyor hayattan . Ardı arkası kesilmiyor kadına bakış açısı , acımasız duygular , kullanılan bedenler ve acı sonlar ....
Defne 'yi hastahane koridorlarında tanıyoruz. Onun kaderi küçükken başlıyor . Annesini kaybetmesi bile trajedi , babası ise kalp taşıyıp ama evlat sevgisini o taşıdığı kalbe sığdıramamış bir adam. Baba diyemiyorum bu işin biyolojik kısmında takılıp kalmış . Ablası Selma Rıza ile tanıyoruz , öğreniyoruz; ablalığı , sevgiyi , şevkati, zorlu dönemde dua etmeyi , ağlamayı , umut etmeyi ... Samimi içten duygularını bize birbir anlatıyor . Kanlı ay geçişini kaçırdılar çok isterdi Defne ile izlemeyi , meteor yağmurunda gökyüzüne bakıp kayan yıldızda dilek tutmayı. Ama o 77 gündür komada olan Deff 'i ile hayata tutunmaya çalışıyor.
Ablasının Deff 'si şanslı ona "mucize kız" dediler . Çünkü bir gökdelenin 12. Katından düşmüş ve hayatta kalmayı başarmış bir de karnındaki bebeği ile hayata tutundu . Hayata tutundu mu demeliyim yoksa yarım mı kaldı ?
Onun düşmüş mü yoksa düşürüldü mü? Soyadının gücüne güvenen insanların karşısında ezildiği mi? Hafızasının kaybı yüzünden eksik kalan geçmişinin izlerini bulmasını mı?
Tabi sayfalar ilerledikçe olayların yönü de değişiyor . Servan 'ı tanıyınca da kalbimiz burkuluyor . Herkesin omzuna yüklenmiş derin üzüntüler , yüreklerinde derin yaralar taşıyorlar.
Başlıklar halinde yalın bir anlatım ile yazılmış . Duyguları içten samimi dile getirmiş . En üzücü durum ise nice genç kızların, kadınların hayatlarını bedenen , ruhen kaybettiği durumları Deff 'i ile gün yüzüne çıkartmış sevgili yazarımız . Ne zor ki bu eseri okurken bile bu konuyu yaşayanların olması ne acı ...
Paragraf aralarına biraz da mitolojik , biraz batıl inançlar, dualar , samimi sohbetler ile de zenginleşmiş olması kitaba ayrı bir hava kattı diyebilirim.
Keyifli okumalar dilerim.