···Okunma: 06 Ocak 2025 23:06 Yılın ilk kitabı olarak çok güzel bir tercih yaptığımı düşünüyorum çünkü bu ikili gerçekten de favorim oldular. Hikayenin konusundan çok karakterler üzerinden gideceğim ve bu kısımdan sonrası spoiler içermektedir.
Ireland okuduğum en mantıklı modern hayat kurgusu kadınıydı. İlişkide attığı her adım kararlı ve derinlemesine düşünülmüştü, kariyerine tırnaklarıyla kazıyrak ulaşmıştı ve yaşadığı küçüklük travmalarıyla vazgeçmek yerine daha da çabalamıştı. Beni en çok etkileyen kesinlikle Ireland'ın karakteri oldu. Özellikle de hep okuduğumuz kurgulardaki ikinci günde sırılsıklam aşık olma ve devamınsa yatağın geldiği bir ilişki yerine kendine güvenen adımlarla yavaşça ilerlemesi harikaydı. Bu yüzden de okurken beni oldukça kendisine ısındırdı.
Erkek karakterimiz Grant'a ne demeli peki?.. Grant da okuduğum en iyi erkek karakterler arasında kesinlikle. Yaşadığı şeyler o kadar sarsıcı ki bir şekilde hepsinin üstesinden psikolojik destek almadan gelmesini taktir ettim. Özellikle Lily ve bebeği ile ilgili olanlardan sonra bebek sahibi olmaya olan bakış açısını o kadar iyi anladım ki. Yine de bu korkusunu Ireland ve bebeği için aştı... Kendisi ayrıca tüm kitap boyunca sınırını aşmamak, Ireland'ı rahatsız hissettirmemek ama aynı zamanda sevgisini hissettirmek için çok uğraştı. Bu uğraşı için bile kendisine bayıldığım söylenebilir. Birçok CEO kurgusunda gördüğümüz sevgisini kabul edemeyen, kadına başında büyüklenen, burnu havada erkek karakteri değildi asla. Onun naifliği ve beyefendiliği çok tatlıydı.
Kitap güzelse kurgusundan çok karakterlerinin güzelliğinden kaynaklanıyordu bence. Bir puan kırdım çünkü bebekleriyle olan anlarını okumayı aşırı çok istiyordum. Grant mükemmel bir baba olmuştur eminim ki ve bu anları okuyamadığım için biraz kırgınım şsntşrk Ama bunun dışındaki her şey benim için çok yerinde ve güzeldi. Daha fazla centilmen erkek ve yürekli kadın karakterlerin olduğu kitaplar görmek dileğiyle...