Dönüşüm Üzerine Düşüncelerim
2025 2. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2025 04:23
Son zamanlarda Instagram’da karşıma sürekli kitap videoları ve öneriler çıkıyor. Neredeyse herkes “Dönüşüm”ü okumam gerektiğini söyledi. Kitap sadece 74 sayfa, bu yüzden büyük beklentilerle başladım. Her sayfada “Tamam, şimdi bir şey olacak!” diye düşündüm. Çünkü o kadar övüldü ki, zor zamanlarımda bana iyi geleceğini umut etmiştim. Ama dürüst olmak gerekirse, benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Hikaye ilerledikçe ne bir tat aldım ne de gerçekten beni içine çekti. Adı çıkmış bir eser gibi hissettirdi. kitap bende beklediğim etkiyi bırakmadı. Belki de bu tür eserler için doğru ruh halinde olmak gerekiyor ya da benim beklentilerim çok farklıydı. Ancak kendi adıma, “Dönüşüm”ün gereğinden fazla abartıldığını düşünüyorum.
DönüşümFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022267,6bin okunma
4.167 Gösterim
Bu eser Dünya edebiyat otoriteleri tarafından başyapıt olarak kabul edilmiştir. Hatırlatmak istedim. Yorumun ve verdiğin 2 puan çok acımasızca olmuş.
perin
Hasan Ada Bu eserin bir başyapıt olarak kabul edilmesine saygım var. Ancak kitap benim için yeterince etkileyici olmadı, bu yüzden 2 puan verdim. Ayrıca, bağımsız biri olarak istediğim puanı vermekte özgürüm hocam. :)
Bu kitapta gregorun yasadigi yalnizligi, ölüme terkedilisini okuyoruz, mecazen aslinda depresyona girmis birinin artik ailesine katkisi olmadigi icin yok sayilip atilmasi. Gregorun elinde olmayan sebeplerden dolayi insanlari mutsuz etmesi. Ben aglamistim bi yerinde hatta.
perin
@Glyy__ Hani derler ya, dünya üzerinde aynı kitabı okuyan iki kişiyi bulamazsınız :D Kesinlikle katıldığım bir cümle kendisi. Kitapların en güzel yanı da bu zaten; herkeste farklı bir iz bırakmaları (bende hiçbir iz bırakmadı:).
Tam olarak okuduğumda bende böyle düşünmüştüm. Kaleminize sağlık.
Efe T. teşekkür ederim:)
Ben de ilk okuduğum da kitabı hiç beğenmemiştim hatta Kafka'nın kitaplarını hiç okuyamıyorum. Daha sonra dönüşümle alakalı bir kaç yorum okumuştum Kafka bu kitapta kendi iç dünyasıyla ilgili yaşadıklarını anlatmaya çalışmış ama evet ben de okurken ne okuyorum böyle demiştim. En sonunda böceğe dönüşüp ölmesi de beklemediğim ve daha ayrı garip bir şeydi. Bu kadar çok okunması da buna çok zıt.
kitaba beklentiyle başlaman kötü olmuş çünkü esasında “bir olay” aktarmıyor zaten dönüşüm. bir ruh hali aktarıyor. gregoru anlamaya çalışmak lazım biraz. bu yüzden beğenmemiş olabilirsin.
perin
ceren büyükarslan Kitap tamamen okurkenki perspektif ve ruh haline bağlı diyebiliriz ☺️
Kafkanın balon bir yazar olduğunu düşünüyorum, destekler nitelikte bir inceleme olmuş.
perin
Beğenenlere saygım sonsuz ama benimle aynı trende olanları görmek mutlu etti :)