·432 syf.····Okunma: 21 Aralık 2024 01:40 Bu yazara bakış açım çok ortalama. Kitaplarını takip ediyorum, seçtiği konuları ve işleyişini ilginç buluyorum ama okurken merak etsem de duygusal olarak aşırı etkilenemiyorum. Karakterlerine yeterince bağlanamıyorum. Bu kitabı da beğendim ama yine dediğim unsurlar mevcuttu. Bir şey eksik gibi geliyor ama yine de okutturuyor.
Kitap, İtalya'da tatile giden üç kardeşten biri olan Frannie'nin cinayet işlemesi ve Joe ile Cathy'den yardım istemesi sonrasında gelişen olayları ve söylenen yalanları anlatıyor. Yalan ağı bir kez atıldı mı, sevdiklerine kadar uzanması kaçınılmaz oluyor.
Kitap biraz günümüz biraz da geçmiş şeklinde ilerliyor. Masumane bir şekilde başlamış olsa da -ki birini öldürmek ve olayı kapatmaya çalışmak ne kadar masum olabilirse- olayların ilerleyişiyle çok yakın olarak tasvir edilen kardeşler arasındaki çatlakları ve birbirlerine söyledikleri yalanları okuyoruz. En hoşgörülü yaklaştığım kardeş Cathy'ydi. Diğer ikisi biraz daha garipti. Kitabın sonu zekiceydi ve benim için beklenmedikti. Ne kadar doğru olduğunu tartışmak gerekse de gayet akıllıca tasarlanmıştı, şaşırtıcıydı. Okuyup okumamak size kalmış.