Ağacı sars ve o tembel hayvanı kıçının üstüne düşür
2023 9. kitabı
Guy Montag işini seven bir itfaiyecidir. Televizyonun ve teknolojinin hüküm sürdüğü karanlık bir dünyada okuma eylemi yok olmak üzeredir, zira itfaiyeciler yangın söndürmek yerine ortalığı ateşe vermektedir. Montag'ın işi ise yasadışı üretimlerin en tehlikelisi olan kitapları yakmak... Montag yaptığı iş üzerine tek bir gün dahi düşünmemiş ve tüm zamanını televizyonlarla kaplı odalarda öldüren eşi Mildred'le beraber geçirmektedir. Ancak yeni komşusu Clarisse'le tanışmasıyla tüm hayatı değişecektir. Kitapların değerini kavramaya başlayan Montag artık tüm bildiklerini sorgulayacaktır. "İnsanların, uğruna canlarını feda etmeyi göze aldığı bu kitapların içinde ne var? Gerçeklerin farkına vardıktan sonra bu karanlık toplumda artık yaşanabilir mi?" "Gözlerini mucizelerle doludur, Hayatı on saniye sonra ölecekmişsin gibi yaşa. Dünyayı gör! Fabrikalarda üretilen veya bedeli ödenen herhangi bir rüyadan daha fantastikdir bu. Garanti isteme, güvenlik isteme... Öyle bir hayvan hiç olmadı. Olsaydı bile her gün, bütün gün bir ağaçtan baş aşağı sarkan hayatını uyuyarak geçiren büyük tembel hayvanla akraba olurdu. Bunun canı cehenneme. Ağacı sars ve o büyük tembel hayvanı kıçının üstüne düşür. "
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 2022108,3bin okunma