Klasik bir kitap analizinden daha çok üzerimde, aklımda bıraktığı etkiye dair bir kaç cümle yazmak istiyorum.
İki nehirden yola çıktık. Daha önce köylerinin çevresinden öteye geçmeyen bir kaç oğlan çocuğu olan Rand, Mat ve Perrin, bilmiş kız Egwene ve inatçı Nynaeve’ in Desen tarafından yazılan hikayesinde Shadar Logoth’ a, Dünyanın Gözü’ ne geldik. Yol onları hep var olan ama bilmedikleri kaderlerine, değişimlerine götürdü. Epik bir yolculuğun ilk kitabı biterken seriye ait aklımda deli sorular var. Heyecanlı ve hatta korkulu bir seri bekliyor bizi.
Mavi Ajah Moiraine ve Lan çok başka hisler bıraktı damağımızda. Bilgi güçtür ve güç her zaman huzur getirmez. Yine de Moiraine’ in tavırlarını, güçlü oluşunu ve kimseyi umursamadan doğru olanı yapmak için hamlelerini hesaplamasını sevdim. Her kitapla birlikte bu cümlemi de güncellerim.
İyi yürekli koca çocuk, Ogier Loial seni tanıdığıma çok memnun oldum. “İsmin kulaklarıma şarkı gibi geliyor.”
Tüm inşaatçılara selam olsun.
Ve seriye başlamak isteyip de gözümün korktuğu sırada yorumuna denk gelip motive olduğum sayın fazi ye teşekkürler. Kendisinin ayrıntılı analizi önsöz kıymetindedir.
Keyifli okumalar.
Dünyanın GözüRobert Jordan · İthaki Yayınları · 20192,131 okunma