2025 4. kitabı
Herkese selammm USTA’Bir Demircinin Öyküsü’ ailemin soyağacıdır diyor yazarımız. Kitabın kahramanı Şöveşeli Demirci Abdullah Usta Cumhuriyetin ve Atatürk’ün inkılaplarının bütün ülkeye yayıldığı dönemde doğmuş ve gençliği yine 2. Dünya harbine denk gelmiştir. Bu zorlu süreçlerde demircilik mesleğiyle tanışmış ve ailesini bununla geçindirmiştir. Birgün birinin tamir etmesi için verdiği silahı yaparken kendi kendini bacağından vurmuştur. Bir yandan çetin bir kış yaşanırken öteki tarafta ekonomik sıkıntılar vardır. O yokluk ve zor koşullarda bir doktor da bulmak mucize gibi bir şeydir. Kayınpederi tarafından önce başka bir köye at üstünde taşınır daha sonra Kayseri’ye ve en sonunda da Ankara’ya gelir . Bu zor koşullarda birbirlerine kol kanat geren hemşeriler onu hastane de hiç yalnız bırakmazlar lakin gecikmiş olmasından dolayı hayatı bir anda değişecektir. Acaba Demirci Abdullah Ustanın hayatında ne gibi değişiklikler olacaktır? Onu görenler ona nasıl yaklaşacaktır ? Yazarın Abdullah Ustayla ne alakası vardır ? Ayrıca bu kitap 2 kısımdan oluşuyor 1. kısmı duyduklarından esinlenerek kaleme alınmış 2. Kısımda ise birebir sahit olduğu olayları kaleme almıştır. Ve en sonunda fotoğraflar verilmiş Demirci Abdullah ustanın hikayesi beni çok üzse de insanların aşırı temiz ve birbirlerine kol kanat germesi beni çok mutlu etti. Sahiplenici yönlerinin bu kadar baskın gelmesi ülkenin şuan ki akıbetinin özeti gibi Bu harika kitabı güzel bir grupla okudum. @e.muallim72 @berkayyayincilik #birmolabirkitap #kitap #kitaplar #usta #berkayyayıncılık #abdullahusta
UstaEnver Türkmen · Berkay Yayıncılık · 20249 okunma