Bir Demircinin Öyküsü

Enver Türkmen
13 Aralık 2024
Berkay Yayıncılık

Puan vermedi
Selamlar sevgili dostlarım. Toplanınnn ! Hep beraber geçmişe gidiyoruz. Hem de yaşanmış olaylardan esinlenerek , yazarın soy ağacını anlattığı güzel bir anı,roman niteliği taşıyan bu eserle. Yaşanmışlık denince benim aklıma her daim Anadolu gelir ama bu eserde Anadolu dışına Kurucu Önderimizin var olmuş olması da beni ayrıca etkileyen durumlardan biri . Kitabın başında askerdeyken , doğumda eşini kaybeden Durmuş bu durumlara rağmen komutanlarından izin alamaz ve kaçmaya karar verir . Diğer yandan Durmuş'un köydeki Demirci Ustası babası Mustafa ağa dükkandaki işlerini yürütmek için hem kızlarından hem de köylülerden yardım alarak işlerini ilerlemeye , evine , torununa ve ailesine ekmek götürmeye çalışmaktadır . O zamanlarda dışarıdan gelenler hep garipsendiği için köye dışardan gelen ve iş arayan genç demirci ustası Ömer köylüler tarafından, Mustafa ağa ile görüştürülmeden gönderilmek istenmektedir . Fakat Ömer , ekmeğinin derdinde ve yaptığı işin kaliteli olduğundan emin olduğundan sonuna kadar çabalamak isteyecektir . Başarabilecek mi ? Orasını okuyarak göreceğiz . Kitabın ilerleyen kısımlarında , kaybedilen bir uzvun , kaybedilme sürecindeki sancısının birey ve aile üzerinde işlenişinden ve daha bir çok yaşamsal faaaliyetin etkilerinden bahsedilmektedir . Buram buram Anadolu , köy ve aile yaşamı işlenmiş olan bu eseri okurken hiç zorlanmayacağımız , birazda Yeşilçam nezdinde bir eser .
2025 4. kitabı
Herkese selammm USTA’Bir Demircinin Öyküsü’ ailemin soyağacıdır diyor yazarımız. Kitabın kahramanı Şöveşeli Demirci Abdullah Usta Cumhuriyetin ve Atatürk’ün inkılaplarının bütün ülkeye yayıldığı dönemde doğmuş ve gençliği yine 2. Dünya harbine denk gelmiştir. Bu zorlu süreçlerde demircilik mesleğiyle tanışmış ve ailesini bununla geçindirmiştir. Birgün birinin tamir etmesi için verdiği silahı yaparken kendi kendini bacağından vurmuştur. Bir yandan çetin bir kış yaşanırken öteki tarafta ekonomik sıkıntılar vardır. O yokluk ve zor koşullarda bir doktor da bulmak mucize gibi bir şeydir. Kayınpederi tarafından önce başka bir köye at üstünde taşınır daha sonra Kayseri’ye ve en sonunda da Ankara’ya gelir . Bu zor koşullarda birbirlerine kol kanat geren hemşeriler onu hastane de hiç yalnız bırakmazlar lakin gecikmiş olmasından dolayı hayatı bir anda değişecektir. Acaba Demirci Abdullah Ustanın hayatında ne gibi değişiklikler olacaktır? Onu görenler ona nasıl yaklaşacaktır ? Yazarın Abdullah Ustayla ne alakası vardır ? Ayrıca bu kitap 2 kısımdan oluşuyor 1. kısmı duyduklarından esinlenerek kaleme alınmış 2. Kısımda ise birebir sahit olduğu olayları kaleme almıştır. Ve en sonunda fotoğraflar verilmiş Demirci Abdullah ustanın hikayesi beni çok üzse de insanların aşırı temiz ve birbirlerine kol kanat germesi beni çok mutlu etti. Sahiplenici yönlerinin bu kadar baskın gelmesi ülkenin şuan ki akıbetinin özeti gibi Bu harika kitabı güzel bir grupla okudum. @e.muallim72 @berkayyayincilik #birmolabirkitap #kitap #kitaplar #usta #berkayyayıncılık #abdullahusta
“USTA-Bir Demircinin Öyküsü” üzerine;
·332 syf.·
2025 1. kitabı
Usta Anadolu’nun bir köyünde yaşayan Demirci Abdullah Usta ve ailesinin başından geçen olayların kaleme alındığı gerçek bir yaşam öyküsü. Kitabın başkahramanı Demirci Abdullah Usta; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında doğmuş, dönemin çetin koşullarında ilk gençlik yıllarını yaşamış bir Anadolu insanı. Yaşamın getirdiği olumsuz şartlara rağmen atalarından devraldığı mesleğine devam etmiş, kimseye muhtaç olmadan yeteneklerini çevresindeki insanların yararı için kullanmış özel bir insan.
usta
2025 1. kitabı
Benim yazarla tanışma kitabım oldu kitabı çok sevdim beni derinden etkiledi bazı yerlerde sevindim bazı yerlerde ağladım. Özellikle de Abdullah ustanın başına gelen kaza beni derinden etkiledi. Akıcı bir dille kaleme alınmış hüznü, sevinci, kısaca duyguyu size aktaran, okurken olayları gözünüzde canlandırabildiğiniz sıkılmadan 1-2 günde bitirebileceğiniz bir eser. Kapadokya'nın bir köyünde yaşayan Demirci Abdullah'ın hayatını anlatan biyografik roman. Kitabın kahramanı Abdullah Usta'nın yaşam öyküsü herkese dair dersler içeriyor. Okumanızı Öneririm.
2025 4. kitabı
Usta / Enver Türkmen Sayfa:332 Tür: #roman #edebiyat #öykü Merhabalar Bu defa gerçek bir hayat hikâyesi okudum. Sizler de okuyup faydalanın istedim. Anadolu her zaman olduğu gibi sırtında hep acı, çaresizlik, yoksulluk taşımış. Abdullah Usta. Bir demirci ustası. Baba, dede mesleğini eline almış ülkemin çalışkan yiğitlerinden biri. Yiğit diyorum çünkü tabiri caizse zehir içip kızılcık içtim demiş. Tek ayağıyla hiç acısını belli etmeden 6 çocuk büyütüp anne babaya eşe dosta hep destek olmuş. Silahın namlusuna sıkışan mermiyi çıkarmasını istemişlerdi. Fakat patlayan silah, Usta'nın ayağına denk gelir. Usta önce Kayseri'ye, ardından Ankara numune Hastanesi'ne karın kışın altında 5 günün ardından yetiştirilir. Çok kan kaybeden Usta gecikmenin de etkisi ile ampute edilir. Haber aile de yıkım etkisi yaratır. Usta acısının konuşulmasından dahi haz etmemiş. Daha çok çalışmış. Yada çalışmak zorunda kalmış. 1 çocukları vardır ve eşi de hamiledir. Kendisi bir kalıba sığmayan, yerinde duramayan üretmeyi seven bir ustadır. Çabuk toparlanan Abdullah Usta ailesinin de desteği ile kısa sürede toparlanır. 6 çocuğundan biri olan Enver Türkmen. 9 Ekim 1952'de Kapadokya'nın merkezi Ürgüp- Nevşehir'de doğdu. Öğretmen oldu. Önce Van ardından Ankara sonra Nevşehir ilinde ve Ürgüp'te de görev yaptı. 3 çocuk ve yedi toruna sahip oldu. Anadolu insanının savaşçı ruhu ne kadar kıymetli dimi? Olumsuzluklara rağmen mücadeleyi seven tüm emektar Ustalarımıza sonsuz saygı duyuyorum. Başta eşim olmak üzere tüm Ustalarımıza emeklerinin karşılığını aldığı bir dünya diliyorum. @e.muallim72 Fatma ÇAĞLAR #envertürkmen #birmolabirkitap #usta #yenikitap #düşsokağıkitaptutkunları #tavsiyekitap #tavsiye #reklamdeğiltavsiye #reklamdeğildir #ücretsiztanıtım #usta #berkayyayıncılık #okuyucuyorumu
2025 1. kitabı
#usta #envertürkmen Başlarda klasik bir biyografi kitabı okuyacağımı düşünmüştüm ama Söveşeli Demirci Abdullah Usta’nın hayatı beni çok etkiledi ve çok şey kattı. Abdullah Usta yazarımızın babası. Kitabı iki bölümden oluşturmuş. Hem başkalarından duydukları hem de kendi hatırladıkları ve şahit oldukları… Çok zor şartlar altında yaşanmış bir hayat. Köy yerinde yol yok, iz yok. Hele de kış oldu mu hayat daha da çekilmez oluyor. Mesela Abdullah Ustanın başına talihsiz bir olay geliyor. Ulaşım şartları elverişli olsa, hemen hastaneye yetiştirilebilseydi o başına gelen olmayacaktı. Bunun bedelini ödemiş oldu maalesef. Şartlar ne kadar zor olsa da aile yapılarını o kadar sağlam oluşturmuşlar ki. Nesilden nesile devam etmiş bu. Yaşadığı yerde teknolojiyi ilk takip edenlerden olmuş mesela Abdullah Usta. Yeniliğe hep açık olmuş. Ailenin kadınları da tipik Türk kadını. Cefaya katlanan, şikayet etmeyen, erkeklerine karşı hem saygısını hem sevgisini eksik etmeyen.. Kadınların gücü ve dirayeti ailemizi daha dik tutmuş ayakta. Bu dünyadan bir Abdullah Usta geçmiş. mekanı cennet olsun…