Puan vermedi·336 syf.····Okunma: 09 Ocak 2025 13:29 "İnsanlar genelde hastalıklarının "kafalarının içinde" olduğunu duymak istemezler." syf,98.
Doktor Garry, eşi Gigi Vorgan'ın da desteğiyle yazdığı bu kitapta bize kapakta da yazdığı şekliyle sıradışı 15 vaka sunuyor. Bu vakaların hepsinde bizzat kendisi çalışmış olan Psikiyatrist Garry Small agorafobiden, su zehirlenmesine kadar ender rastlanan hastalıklara; aile içi çatışmalardan, aldatmaya kadar daha sık rastlanan sorunları ele almıştır. İçerisinde her bireyin kendinden kesitler bulabileceği bu eser büyük bir emeğin ve araştırmanın ürünü. Duygu Akın da bir çevirmen olarak harika bir iş çıkarmış. Dili toplumun her kesiminin okuyabileceği kadar yalın ve içeriği psikiyatriye dair önyargı geliştirmiş herkesi ikna edebilecek kadar derin. Psikolojik hastalıkların utanılacak bir şey olmadığını, her psikolojik hastalığın altında aslında fizyolojik birtakım sorunların da bulunduğunu ortaya koyan bu muazzam eseri bütün psikoloji camiasına ve kendini fark etmek isteyen bütün okurlara tavsiye ediyorum.