2025 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2025 15:51
Yazar hep merakta bıraktığı ve karakterler arasında sürekli git gel yaptığımız için okurken yoruldum. Kitabın havası güzel ancak karakter betimlemeleri çok ilginç geldi hepsinin yüzünü tam hayal edemedim. Aklımda hep soru işaretleriyle okudum bittiğinde de hala soru işaretlerim vardı. İkinci kitaba hızlıca göz attım yarısında bile hala merak ettiğim şeyi açıklamıyor. Edebi tarzı güzeldi, cümleleri beğendim. Alıntılar eklenmesi de hoş olmuş. Bu üçlemeye devam etmeye hevesim kaldı mı emin değilim. İkinci kitaba başlayacağım ancak kaçıncı sayfaya kadar dayanırım bilmiyorum. İlk kitabı da sırf merak ettiğim için okumuştum ama merak da bir yere kadar. Yazarın nörofizyolog olması baya çekici gelmişti. Eklediği sinirbilimsel gerçekler ise zaten bildiğim şeyler. Ben farklı şeyler anlatıp etkileyici olur diye düşünmüştüm. Kitapta sadece Tesla bilime meraklı olsa daha güzel olurdu. Bir sürü karakter bilime meraklı olarak tasarlanmış, hepsinin fizyolog gibi olması yavan geldi. Gerçek bir delinin psikolojisini okumak güzel oldu. Ne düşündüğünü ne hissettiğini anlayabildiğimi düşünüyorum. En azından bana bunu kattı diyebilirim. Okumasanız bir şey kaybetmezsiniz. Ancak yazarın diğer kitapları daha faydalı olabilir. Direkt sinirbilim anlattığı kitapları anlaşılır ve öğreticidir diye düşünüyorum. Belki başka kitaplarını okurum.
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201919,1bin okunma