Köktenci Hristiyan bir ailede, fazla sansürlü büyümüş bir karikatüristin ses getiren grafik romanı. Kendisi medyumluğa ilgi duymuş, bunu romandaki İncil-Kuran numerolojisi ve İslam Mitolojisini kullanış biçimiyle açıkça görmek mümkün.
Bu eserinden önce, ailesine artık Hristiyan olmadığını söylemek için yazdığı/çizdiği Blankets grafik romanı dünya çapında ödüllerle bezenmiş. Yazar, bir röportajında Blankets'te Hristiyanlıkla "oynadığı" gibi Habibi romanında aynı şekilde İslam ile oynadığını dile getirmiş.
Doğu motiflerini, kıssa, ayet, hadis, hat sanatını, zaman akışını, görsel tasarımı ve iç içe geçmiş olay örgüsüyle ilgi çekici ve sürükleyici bir kurgu öne çıkarıyor ama...-henüz ahlaki değerlerini kaybetmeyenler için- çok rahatsız edici bir woke ürünü.
Kitap tmaamıyla cinsellik, şiddet ve oryantalizm üzerine kurulu. Kurgu, çok tırmalayan seks(+ist) sahnelerle dolu.
Cinsel grafikler,
Korkunç grafikler,
Ve yine cinsel grafikler...
"Günahkar tümörleri"ni kestirip kendilerini kadınlaştırmak için mesai harcayan, makyaj ve güzel giyinmeye takıntılı, insanları rahatsız edip " sadaka" toplayarak geçimini sürdüren, çağdaş karşılığı farklı olan :) ama romanda "sufi" olduklarını iddia eden bir grup... Hadımlar Konağı
İyi çalışılmış Doğu mistisizmini modern sjw konseptleriyle süslemek ilgi çekici olduğu kadar anlamsız bir çaba :D Hayvan tasvirli hat eserlerinden esilenerek bunu kadın bedenine uyarlamak... Olay akışı boyunca feminist kuramı okşayıp, metalaştırılmış kadın bedeni dışında bir şey sunmayan bir kitap. Arkası durmak bilmeyen sjw'ların yeni türetimi: Freud-Fuzuli karması hadımlı siyah-fahişe beyaz aşkı.
Tarihsel yontma ve kötü restorasyonlardan, kutsal metinlere alaydan oluşan fazlasıyla tuhaf bir kurgu; okunmazsa dünyaya olan ümidi yitirmek adına bir sebeple karşılaşılmamış olur vesselam.