2025 1. kitabı
Amacım spoiler lı ve uzun bir yorum yapmam olacağı için kitabı okumayı düşünenlere iyi akşamlar dileklerimi iletirim. Gelelim yoruma. İlk kitapta Gurur ile Zeliha' nın karşılaşmasinın yaralı bir köpek sonucu olduğunu ve Gurur' un veterineri öldürmesi ile olay başlamış ve devam etmişti. Açık konuşmak gerekirse de bana olay örüntüsü saçma gelmemiş ve okunabilir bulmuştum. Sorun ise 2. Kitapta başlıyor. Kitap konu akışı üzerinden neredeyse hiç devam etmeyerek bize bu ikilinin sahneleri okutuluyor. Büyük olan olay ise bir kaza sahnesi. Zeliha ve Gurur büyük bir kaza geçirerek Kahraman Özdağ' ın kitaba girmesi ile devam ediyor. Benim için favori olan karakterlerden biri. Şimdii, gelelim olaylara diyeceğim fakat ne yazıkki bence bu kitapta bir olay yok. Benim şahsi görüş sıkıntılarıma gelecek olursak. 1- Zeliha karakteri malesef ki bana bu kitapta işlenemedi. Çünkü en başından beri o kadar karamsar ve melankolik bir karakter olarak anlatıldı ki ben ne Gurur' a olan sevgisine ne de olaylara bakış açısını kendime yediremedim doğrusu. 2- Gurur karakterine gelecek olursak bir çok kızın sevgilisi olmayı başardı belkide evet ama ben yine Gurur karakterini kendi zihnime yediremedim. Yazarın diğer kitap serilerindeki (Tünel Korhan, Vaveyla 1 - Sönmüş Aldebaran Kartal) karakterleri bana hem korumacı hem de çapkın imajı çizdiklerinden dolayı +18 sahneler daha hem yedirilerek hemde sırıtmadan anlatılmıştı. Fakat Gurur öyle bir karakter olmakla birlikte bu sahneler yedirilemedi. 3- Ana akışın çok yavaş ve gereksiz olması da beni rahatsız eden şeyler arasında. İçi̇nde Bi̇r Sen - 1 serisini hiç sevmeyen biri olarak yazarın ilerleyen kitaplarda kendini geliştirdiğini fark etmiştim fakat bu kitap resmen onu geriye atmış gibi oldu. Binnur Şafak Nigiz hala seviyorum özellikle Vaveyla 1 - Sönmüş Aldebaran yı merakla bekliyorum fakat ihtilal serisi sanırım benim için bitmiştir. Adios!
İhtilal 2 - ZedeBinnur Şafak Nigiz · Dokuz Yayınları · 2024695 okunma