İhtilal 2 - Zede

Dokuz Yayınları
Ciltli

2024 57. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2024 00:00
İlk kitabın ardından merakla beklediğim ikinci kitap beni hüsrana uğrattı. 100 sayfada özetlenecek hikaye 700 sayfa yazılmış, çünkü o kadar gereksiz ve o kadar ayrıntılı bir şekilde cinsel içerikli incik cıncık detaylar var ki sayfalarca yazılmış. Gençlerin de bu kitapları okuduğunu düşününce bilemedim valla bu yaşımda ben utandım okurken. Tabi bu şahsi fikrimdir. Emeğe de okura da saygım sonsuz…
2026 67. kitabı
İHTİLAL 2 – Binnur Şafak Nigiz "Bazıları için ayrılık en büyük kavuşmadır." Merhabaalar, İhtilal serisinin ikinci kitabı ile karşınızdayım. İlk kitabın finalinden sonra ikinci kitaba hemen başlamam gerekiyordu. Aramızda kalsın üçü yarıladım ama size spoi vermeyeceğim, söz! Zeliha, bir gece hayatına ansızın giren Gurur ile kendini karanlık dünyalarda bulur. Sevgililik oyunu oynamak zorunda kalan ikili hızla birbirine çekilirken düşmanlar acımasızca planlarına devam eder. Gurur'u taklit eden bir k@tilin varlığıyla hayatları alt üst olurken sahte yakınlaşmalar, sırlar ve karanlık onları beklemektedir. Zeliha ve Gurur’u sayfalarca okumayı açıkçası ben seviyorum. İkisinin arasındaki çekim bence çok kuvvetli, okurken bile yazar bunu bana geçirdi. Bir an önce yakınlaşsınlar diyordum ki yazarımız içime sinen yakınlaşmalar yazmış, çok şükür yarabbim. Canım çiftim… Sadece tam oh rahat edecekler dediğim anda başlarına bir şey geliyor ya ona çok şaşırıyorum. Çok duygusallaştığım yerler oldu. Biraz gözlerim dolmuş olabilir evet, ne yapalım duygusalız Binnur Şafak Nigiz’in kurgusu yine akıcı geldi bana. Özellikle kurgu içindeki o merak duygusunu bu kitapta daha canlı olduğunu gördüm. Kalın bir kitap olmasına rağmen olayların gelişmesi kitaba bağlı kıldı beni. Yazarın kalemini betimlemelerinden dolayı eleştirenler oluyor ama ben betimleme seviyorum. Uzun uzadıya satırların altını çizmek ve karakterlerin duygularını okumak hoşuma gidiyor.
2026 2. kitabı
ilk kitabı okuduktan hemen sonra ikinci kitabı sipariş edip okumak istedim ve sırf ikinci kitabı okuyabilmek için araya başka kitap koymadım. İkinci kitap elime ulaştığı gibi okumaya başladım fakat ilk bölümler güzel bir hızda giderken devamında fazlasıyla yavaşlamaya başladım çünkü kitap inanılmaz derecede betimleme içeriyor. konu bakımından güzel, yazarın kalemi de bir o kadar güzel ama betimlemeler okumamı fazlasıyla yavaşlattı ve neredeyse bir haftadan fazla sürdü okumam. bu muhtemelen iki kitabı üst üste okumamla alakalıdır, bilemiyorum... kitap güzel, karakterler güzel ve ben ikinci kitapta karakter gelişiminin güzel bir şekilde ilerlediğini düşünüyorum. Zeliha karakterinin ilk kitapta bana verdiği enerji çok da hoş değildi açıkçası fakat ikinci kitapta sevmeye ve desteklemeye başladım. kitapta en sevdiğim karakter kesinlikle Yener oldu, hem birinci kitapta hem de ikinci kitapta. yer yer güldüren yer yer üzülmeme sebep olan bir kitaptı, sevdim ve devam etmeyi düşünüyorum. (puntolardan dolayı aşırı zorlandım.)
Duygu ve Düşünce
2024 71. kitabı
Bazen nefret ve korku ile başlayan duygular değiştiğin de artık eskisi gibi hissetmezdiniz.. Zeliha’ da artık eskisi gibi hissetmiyordu. Gururun kaybolması ve yaşadıkları kuzeni Simge’nin gelişiyle artık içinde biriken tüm sırlar ifşa olmuş ve duygularını açığa çıkarmıştı.. Gurur’u seviyordu artık emindi.. 03.03 de yaşanılan kaza sevdiğini söyleyemeden ikisini farklı hayatlara yönlendirmişti.. Bilinçsizce uyunan günler , verilen gizli kanlar ve Kahraman baba’nın gelişiyle herşey daha da karmaşıklaşmıştı.. İyileşme sürecinde bir de taklitçi katil ortaya çıkmıştı..Cinayetler sıklaşmış gün geçtikçe Gurur kapana kısılmaya başlamış ve herşeyi itiraf etmeyi kafasına koymuştu..Tim arkadaşları onu durdurmak için odalara da kilitlese onu tek kişi durdurabilmişti. Zeliha.. Babasının gelmesi ve Gurur’un Zeliha’yı tanımıyor gibi yapması sonucu Kahraman kızına Gurur’u asla yakınlaştırmıyor Eymen ise bu durumdan zevk alıyordu. Gece kaçamakları onları liseli gibi hissettirmiş beraber yaşadıkları evde kalamaz olmuştu Zeliha. Bir gün evden çıkarken bildiği sırrı Gurur öğrenmiş ve Zeliha ile fikir ayrılığı yaşamış birbirlerinden uzaklaşmışlardı. Zeliha’nın karşısına çıkan başka tehdit ise onları tamamen ayırmıştı.. Sonları ikisi için nasıl biticekti ve sırlarla nasıl baş edebiliceklerdi hayat göstericekti..Zeliha’nın bildiği tek şey vardı herkes baba olmamalıydı.. İlk kitap bittikten sonra hemen 2. Başladığım için Yener ve Simge ikilisinin halleri , Adnanın oğlunun özel olması ve Çolpan ‘ın uyumlu bir şekilde hareket etmesi. Ayça’nın aldığı oyuncağa köpeklerinin çişini yaptıktan sonraki dramaları ve Girdap ile girdiği münakaşalar. Cenan ve Muştanın arasındaki en büyük sır. Hepsini okurken zaman hızlı şekilde geçti.Tim mesajlaşmaları ve yan yana geldiklerinde ki sohbetleri beni
İHTİLAL 2. KİTAP YORUMU
2025 36. kitabı
→“Senin bana anlatacağın onlarca güzel anın vardır, benim sana anlatabileceğim güzel bir anım yok, hepsi böyle. Hepsi böyle zift karası.” Ne kadar watty üzerinden seriyi okumuş olsam da, kitaptan okumanın duygusu bambaşka. Her seferinde sanki ilk defa okuyup, yeni tanışmış gibi hissediyorum. İkinci kitap sırların açığa çıktığı, Zeliha ve Gurur'un sevgililik oyununun gerçeğe dönüşüp aralarındaki aşkı okumamız ve Cenan Kaplaner ile Hakan Basri Şenkaya'nın yüzleşmesini okuduğumuz dopdolu bir devam kitabıydı. 03.03 sahnesini watty'de olduğu gibi yine ağlaya ağlaya okudum. Ağladığım bir diğer sahne de, Gurur'un geçmişinde yaşadıkları. Bir de Hakan Basri Şenkaya'nın “Dağ küle döndü, Cenan. Sen içerimde hâlâ yanıyorsun.” dediği sahne ve Cenan ile yüzleşmeleriydi. Gurur'un Zelihanın babasıyla tanıştığı sahne kitaptaki favori sahnemdi, Ekibin bir araya geldiği her sahne ve mesajlaşmalarının olduğu sahneleri okumak ise ayrı güzeldi. Binnur'un her serisini çok sevdiğim gibi İhtilal serisini de çok seviyorum Seriyle tanışmayanlara kesinlikle okumalarını tavsiye ederim.
2025 1. kitabı
Amacım spoiler lı ve uzun bir yorum yapmam olacağı için kitabı okumayı düşünenlere iyi akşamlar dileklerimi iletirim. Gelelim yoruma. İlk kitapta Gurur ile Zeliha' nın karşılaşmasinın yaralı bir köpek sonucu olduğunu ve Gurur' un veterineri öldürmesi ile olay başlamış ve devam etmişti. Açık konuşmak gerekirse de bana olay örüntüsü saçma gelmemiş ve okunabilir bulmuştum. Sorun ise 2. Kitapta başlıyor. Kitap konu akışı üzerinden neredeyse hiç devam etmeyerek bize bu ikilinin sahneleri okutuluyor. Büyük olan olay ise bir kaza sahnesi. Zeliha ve Gurur büyük bir kaza geçirerek Kahraman Özdağ' ın kitaba girmesi ile devam ediyor. Benim için favori olan karakterlerden biri. Şimdii, gelelim olaylara diyeceğim fakat ne yazıkki bence bu kitapta bir olay yok. Benim şahsi görüş sıkıntılarıma gelecek olursak. 1- Zeliha karakteri malesef ki bana bu kitapta işlenemedi. Çünkü en başından beri o kadar karamsar ve melankolik bir karakter olarak anlatıldı ki ben ne Gurur' a olan sevgisine ne de olaylara bakış açısını kendime yediremedim doğrusu. 2- Gurur karakterine gelecek olursak bir çok kızın sevgilisi olmayı başardı belkide evet ama ben yine Gurur karakterini kendi zihnime yediremedim. Yazarın diğer kitap serilerindeki (Tünel Korhan, Vaveyla 1 - Sönmüş Aldebaran Kartal) karakterleri bana hem korumacı hem de çapkın imajı çizdiklerinden dolayı +18 sahneler daha hem yedirilerek hemde sırıtmadan anlatılmıştı. Fakat Gurur öyle bir karakter olmakla birlikte bu sahneler yedirilemedi. 3- Ana akışın çok yavaş ve gereksiz olması da beni rahatsız eden şeyler arasında. İçi̇nde Bi̇r Sen - 1 serisini hiç sevmeyen biri olarak yazarın ilerleyen kitaplarda kendini geliştirdiğini fark etmiştim fakat bu kitap resmen onu geriye atmış gibi oldu. Binnur Şafak Nigiz hala seviyorum özellikle Vaveyla 1 - Sönmüş Aldebaran yı merakla bekliyorum fakat
Puan vermedi·720 syf.·
2025 8. kitabı
Zeliha, Gurur’un hayatına ansızın girdiğinde ikisi de birbirine bu denli bağlanacağını ve hayatlarının bu kadar değişeceğini tahmin etmiyorlardı. Ortada var olan bir ölüm vardı ve her şey günden güne daha da kötü oluyordu. Taklitçi işleri farklı bir boyuta sokup onlar için bir tehdit haline gelse de Gurur da bir şeylerin farkındaydı. Sadece çözmek için zaman gerekliydi. Duyguları artık daha ağır basmaya başlamış ve aşkla bakan iki insana evrilmişlerdi..
2025 10. kitabı
BİNNUR ŞAFAK NİGİZ~İHTİLAL~ Selam.Bugün sizlere çok sevdiğim ve ne yazsa okurum dediğim sevgili @binnurnigiz ‘in #ihtilal serisi ile geldim.Yazar yine kaleminin ustalığını konuşturmak da hiç çekinmemiş.Bu seferki kitabımız bir askeri kurgu.Hem baş karakterleri hem de yan karakterlere bayıldım.Özellikle tim arasında geçen sohbetler harikaydı.Yer yer kahkaha atıp yer yer ağladığım bir seri oldu.Gurur’un geçmişiyle ilgili okuduklarım beni kahretti.Babasından nefret ettim.Zeliha’nın ailesine özellikle babaannesine bayıldım.Ve ikilinin arasındaki muhteşem çekim çok güzeldi.Sırların ve ilk kitaptaki bazı olayların sebebinin açığa çıktığı ikinci kitap çok çok iyiydi.Hele bir son var ki of diyorum.Üçüncü kitabı merakla bekliyorum.uyarımı da yapıp konuya geçiyorum. #konusu Zeliha Özdağ; isparta’da hukuk okuyan,23 yaşında sıradan bir öğrencidir. Hayatı okulu ve arkadaşlarıyla yaşadığı ev arasında, bazen de takıldığı kafede geçmektedir.Neşeli,hayat dolu,arkadaşları tarafından da çok sevilen biridir. Yüzbaşı Gurur Mert Çalıklı;Türk Silahlı kuvvetlerine bağlı gizli bir kurumda,başarılı bir komandodur.Vatanına aşık biridir.Komutanları ve silah arkadaşları tarafından da sevilmektedir. Onun için vatan her şeydir. Ama bir gecede hem Zeliha’nın hem de Gurur’un hayatı tamamen değişir.İkisini birbirine bağlayan olay Zeliha’nın severek baktığı sokak köpeğine araba çarpmasıyla gerçekleşir.Zeliha can acısıyla çevreden yardım isterken gecenin karanlığında ona yardım eli uzatan Gurur olur.Birlikte köpeği veterinere götürürler ama burada olaylar yolunda girmez.Yaşanan bir olay sonucu bir cinayet işlenir ve veteriner ölür.Bu olaydan sonra Gurur kendisini ele verir korkusu ile Zeliha’yı gizli tesislerine götürür. Büyük uğraşlar sonucu olayın üstü kapanır ama Zeliha korkusu yüzünden Gurur’a
2025 8. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2025 20:30
Birinci kitap öyle bir anda bitiyordu ki merak edip hemen ikinci kitaba başlamıştım. Kitap konu itibariyle merak uyandırıcı çok eğlenip güldüğüm anlar oldu, gözlerimin dolduğu anlar oldu. İçerisindeki çoğu yan karakteri benimsedim özellikle üçüncü kitapta daha fazla Yener ve Simge içerikli olmasını isterim. Cenan ve Muşta nın hikayesi çok ilgi çekici hevesle okudum sahnelerini. Neden 18 koca günde bitti derseniz de yazarımız çok ilgi çekici konular yazsa da öyle betimlemeler dolu ki merak etsem de elim bir türlü gitmedi. Kitabın yarısına geldiğimde bırakıp 2 kitap okuyup sonra devam ettim
2024 230. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2024 01:06
Henüz daha kendileri bile anlamamisti aşık olduklarını. Yeni yeni bebek adımları ile birbirlerini tanımaya ve güvensiz duymaya başlamışlardi. Hayat ama bu siz plan yaparsiniz o size ben ne dersem o olur edası ile cevap verir. 03.03 Iste tam bu saatte hayat Gurur ve Zeliha ya gercek bir cevap veriyor Bu saatten sonra kelimeler dökülse ne fayda. Zaman artık durmuş ve akmıyordu. Beklemek .. O sırada kendini dinlemek... Yaşanan kaybı düşünmek.. Tüm hepsi ile sınanıyor iki genç isim.. Tabi yanlarında her daim onları sevenlerle birlikte.. Diğer yanda , Zeliha 'nin ailesinin gelişi.. Kuzeninin gelişi. Ve Zeliha 'nin kimseye söylemeyemedigi sır.. Gurur 'un sahiplenici duruşu, Zeliha 'nin korkularını rağmen güvenmeyi öğrenmesi.. Gurur'un hayatının en büyük sınavını vermesi. cenesi düşük Yener'in bir tek Simge karşısında konuşmaması Adnan 'in oğlu.. Colpan 'in naif yüreği..Cenan 'in gercek amacı, Musta'nin hayatının suprizi ve hala bulunamayan taklitci bir katil.. Her seyi dolu dolu okumaya hazır mısınız. Aski , dostluğu, macerayı, guvenmeyi .. Birinci kitap bittiğinde öyle bir yerde bitmisti ki , hemen ikinci kitaba başlamak istedim. E şimdide acilen üçüncü kitaba ihtiyacım var. Bu nasıl böyle oldu çözemedim. Bir öncekinden daha bir merak ediyorum şimdi. Eserlerin kalın olduğuna bakmayın öyle bir akıyor ki... Bence şans vermelisiniz bu seriye

Binnur Şafak NigizYazar · 28 kitap
Binnur Şafak Nigiz 1996 doğumludur. Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşamını sürdürmektedir. 7 yıl kadar tiyatro ile ilgilenmiş, bu dalda aldığı teklifleri öğrenim hayatını etkilememesi için reddetmek zorunda kalmıştır. Öğrenim hayatı boyunca edebiyat ve tiyatro alanında öğrenim gördüğü tüm okulları temsil etmiş, hepsine çeşitli ödüller getirmiştir. Bir süre dergide hikâye yazarlığı yapan yazar 2016 yılından bu yana kitap çıkarmaya devam etmektedir. Büyük bir sosyal platformda hikâyelerini insanlarla paylaşan Binnur Şafak Nigiz'in kaleme aldığı kitaplar raflardaki yerini almaya devam ediyor.