GECE GÜNEŞİ #kitapyorumu
"Bana, birini uğruna ölecek kadar sevmeni sağlayan bir kalbin yok, demiştin. Benim bir kalbim varmış ve seni uğruna ölecek kadar sevmişim."
Geldik bir serinin daha sonuna. İlk kitaptan beri olayların ardı arkası kesilmemişti kaos hep üst düzeydeydi final kitabında da aynı şekilde ilerledi. Sakinlik yok, patlamaya hazır volkan gibiydi diyebiliriz. Tek fark tüm düşmanları geride bıraktık ama final kitabında en tehlikelisi, kaos yılanı Apep ile karşı karşıyalar. Bu defa zorlu bir savaş onları bekliyor.
Ayliz bela mıknatısı gibi değişen bir şey yok, başından bela eksik olmuyor. Bu kitapta da yine sevdiklerini korumak için her şeyi yapmaya hazırdı, bu yönünü seviyorum. Aytun'un da Ayliz'den farkı yok sevdiği kadın için ölebilir bunu sürekli hissettiriyordu. Dördüncü kitapta ne kadar ayrı kaldılarsa final kitabında fazlasıyla birliktelerdi aşka doyuyoruz.
Bu hikayede yanan Dimitri oldu, bir sahnesi vardı ki resmen isyan ederek okudum. Öyle bir şey yaşanmasını kesinlikle istemiyordum ve hazır da değildim. Akıllardan silinmeyecek bir sahne yazmış yazar kendisine biraz sitemliyim bu konuda. Kalbim paramparça oldu.
Fantastik bir evren, Mısır, mitoloji, kraliçe-lider aşkı, taht savaşı, kaos, sırlar, ihanetler, gizem, dostluk içeren sürükleyici bir macera sizleri bekliyor. Hâlâ okumamış olanlar kesinlikle bir şans vermeli.