2025 13. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2025 23:48
Karl Ove, bundan yaklaşık 10 yıl önce tanıştığım bir yazar. Kavgam serisinin ilk kitabı 2016'da karşıma çıktığında zaten 2015'in en iyi 50 romanı arasında gösteriliyordu. Serinin ilk 3 kitabını o yıllarda okumuştum. Aradan çok uzun zaman geçtikten sonra 2022 Kasım ayında geriye kalan 3 kitap ile birlikte bu mevsim serisini de aldım. O kadar sevdiğim bir seriydi ki kavgam, yıllar geçmesine rağmen devam kitaplarını okumak çok kolaydı benim için. Beğendiğim yazarların külliyatını tamamlamak isterim ancak mevsim serisi bir tamamlayıcı gibi, bir nasıl olsa bir şeyler yazmam gerekir gibi bir seri olmuş. Özellikle bu son, Yaz kitabı, gitgide düşen ilgimin son halkası oldu. Karl'ın birkaç okumadığım kitabı daha var, ancak onlar da bu minvaldedir diye düşünüyorum. Adam tamamen kendi hayatına dayalı yazıyor. Keza o kadar vurucu bir seriden sonra mevsim serisi çok aşağıda kalmış. Yine de her zaman tavsiye edeceğim, yeri bende çok ayrı bir yazardır Karl Ove Knausgaard. Norveç edebiyatı da karşılaştığım tüm yazarlarıyla beni her zaman memnun etmiştir. Not: Karl'ın eşi de 2 3 kitap yazmış. Belki ilerleyen zamanlarda bir şans, son şans eşine vermek gerekebilir. İyi okumalar.
YazKarl Ove Knausgaard · Monokl Yayınları · 201938 okunma