Puan vermedi·202 syf.····Okunma: 08 Ocak 2025 10:02 Kitap okumak istemeyen bir toplum ,kitabı yasaklayan bir devlet, kitapları yakan itfaiyeciler. Evleri yanmaz yaptıktan sonra itfaiyecilere verilen bu görev çoğu insanın işine gelmesi dışında aslında pek de bir sorun yok. Tabi belli başlı isyancılar yada değerli insanlar mı demeliydim? Sanki ileriki nesil okumak istemeyen bir nesil hayattan bıkmış gençler yani aslında gerçek son da farklı değil. Peki böyle bir yaşam sırasında ayaklı kitaplar ile denk gelseydiniz ne yapardınız?
Ya kitapları yakma uğruna karşı çıkan kadını da beraberinde yakan itfaiyeciler..
Şuan devlet böyle bir şey yapsa şu okumak istemeyen sırf bilgili gözükmek için kitapların filmini izleyen veya özet okuyan insanlar ne yapacaklar? İnsan bunu düşünmeden duramıyor. Sonuç gayet belli..
Kitaptaki devletin yaptıkları ve halkın buna olan kararlılığı o kadar korkutucu ki aslında asıl etkileyen ayaklı kitapların direnişi değil etkileyen o fakir ruhlu milletin cahilliği ve duşuncesizliği kabullenmesi..
Mutlaka okumalısınız!
İyi okumalar dilerim :)