·264 syf.····Okunma: 11 Ocak 2025 13:44 SPOILER
Başlayalı 2 aydan fazla olmuş aslında anlatımı akıcı olmasına rağmen betimlemeler beni boğup boğup duvara attığı için bir de zorunlu aralar verdiğim için bu kadar uzun sürede bitirmiş oldum. o sebeple de kitaba baya bağlanmışım
Grenouille bi noktaya kadar tamamen saf hareket ederken bir anda insanların dış görünüşe ve kokuya olan zayıflıklarının ilk elden deneyimleyip farkına varınca adeta şeytana döndü. Hep sevgisiz ve ilgisiz büyüdü ama ilk defa biri ona ucubeymiş gibi bakmayınca büyük bi kibirle hemen kendini üstün gördü. İyi koku algısı sebebiyle de kendini tanrı ilan etti bunu sonucunda da hiçbir etik ve ahlaki değere sahip olmadığından dolayı çevresindeki canlıları amacına ulaşabilmek için kullanabileceği birer kuklalar olarak gördü.
Aklında kalan ilahi kokuyu da kendine amaç belledi. Onu alınca insanların kendine tapacağını ve ihtiyaç duyduğu ilgiye sevgiye ulaşabileceğini sandı. ama tabi ki istenmeyen yerden gelen ilgi boş ve pis hissettirir. O da rahata eremedi, nefret ettiği kişilerin sevgisine katlanamadı. Zaten onları piyon olarak gördüğü için amacına ulaşamamış oldu.
En sonunda da öldü. Ölme şekli üzücüydü ama belki de olması gereken buydu bilemiyorum