“Söz Varsa, Yol da Vardır”
2025 4. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2025 14:42
Konfüçyüs ’ün “ Konuşmalar ”ı, sözün gücüyle insanın iç dünyasını ve toplumsal düzeni şekillendiren bir rehber. Onun özlü sözleri, erdemli bir yaşamın pusulasını sunarken insanı kendi içinde bir yolculuğa çıkarıyor. Bu kitap, hem kendinizi hem de çevrenizi anlamak için sade ama derin bir çağrı: “Bir şey değiştirmek istiyorsan önce kendinle başla.” Sözcüklerin ağırlığı altında ezilmeye değil, yükselmeye davetlisiniz. Konfüçyüs der ki: ‘’Beni anlamazlarsa endişe etmem; endişem, benim onları anlayamamamdır.’’ S:4 Konfüçyüs’ün öğretileri, bugün hâlâ hayatımızın mihenk taşı olmaya aday. Çok şey anlatmaz, ama tam da ihtiyacınızı söyler. Alper der ki: “Kitaplar, düşünceyi büyütür; okuyanlar ise kendilerini.”
KonuşmalarKonfüçyüs · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20211,911 okunma
13 +1'leme
5,8bin Gösterim
Alper Turgay
Alper der ki: “ Sözünüzü yazın, ama hepimiz kendi yolumuzu bulalım!”
Kendi tarzınızı konuşturmuşsunuz yine 😀 kaleminize sağlık hocam. ‘’Alper der ki’’ efsane olmuş. 👏👏👏
Alper Turgay
Teşekkür ederim! 😊 Harika bir yorum olmuş, gerçekten çok keyifli! Şimdi herkesin kendi tarzını ve düşüncelerini paylaşması zamanı: “Herkes der ki, kim ne düşünüyorsa o en doğru olandır!” Sizi de bu akıma katılmaya davet ediyorum, bakalım neler çıkar! ✨
Yiğit der ki: ‘’Oku oku b.ktur işimiz’’ 😊 naçizane katılmak istedim.
😂 evet bir yerde oldukça doğru bir söz . Teşekkürler
Semin der ki : Bir kitap bir dünya , bir dünya sonsuz kitap..
Alper Turgay
Harika bir bakış açısı, teşekkürler !😊
Naz der ki: ‘’Hissettiklerimi yazabilsem neler anlatırdım’’😊
Alper Turgay
Aklınızdan geçen çok şey olmuş belliki… bazen hepimizin hissettiği bir şey. Teşekkürler.