Sessiz sinemayı okumak!
2025 2. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2025 08:26
Küçük bir kız çocuğu, heyecanla luna parkın duvarlarının ardından göz ucuyla bakıyor. Belliki o da luna parkın eğlenceli nimetlerinden yararlanmak istiyor. Cebindeki parayı kontrol edip kendisini eğlence dünyasının kollarına atıveriyor. Birkaç oyun sahasını gezdikten sonra her seferinde parasının yeterli olmadığını söylüyorlar. Küçük kız üzülerek luna parktan ayrılmayı düşünürken “Cinema Panopticum” a rastlıyor. Bu tuhaf bir o kadar da korkutucu çadıra ürkek adımlarla ilerliyor. İçeri girdiğinde kendisini ekranları olan büyük kutular karşılıyor. Her birinin ekranında tuhaf kelimeler var. İçlerinden birini tercih edip elindeki bozukluklardan biri kullanıyor. Birden kendisini uykuda rüya mı ya da kabus mu demeli bilmiyorum ama sanki film gibi izlemeye başlıyor. Öyle korkutucu şeylerle karşılaşıyor ki hepsinde aynı şaşkınlığı yaşıyor. Sonunda elinde kalan bozukluğu da üzerinde “Kız” yazan kutunun deliğinden içeri bırakıyor. Küçük kuzun yüzünde korkuyu görebiliyoruz. Çok korktuğu için de hızla çadırdan çıkarak arkasına dahi bakmadan bu yeri terk ediyor. Şimdi size anlattığım bu hikaye aslına bakarsanız hiç de kelimlerden ya da cümlelerden oluşmuyor. Sadece görseller ile sizin hayal dünyanıza ışık tutup ne anlamak istiyorsanız onu size sunuyor. Okurken benim anladıklarım böyleydi. Sanki başka bir evrende Stephen King’in bir hikayesini okuyormuşum gibi hissettim. Bu çok hoşuma gitti. Uzun zamandır beklediğim bu grafik romanları okumak harika bir deneyimdi. Thomas Ott sağlam bir sessiz hikaye anlatıcısı ve grafiker. Okumak isteyenler Flaneur Books tekrar sert kapak baskısını yaptı. Mağazasından bu harika grafik romanları edinebilirsiniz. #k:76703tho Thomas Ott
Cinema PanopticumThomas Ott · Flaneur Yayıncılık · 201350 okunma