2022 6. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2022 00:00
Kitap alışılmışın dışında bir romandır... Turgut Özben, yakın arkadaşı olan Selim İşık'ın intiharını görür gazeteden intiharın sebebini merak eder ve araştırmalara başlar Selim'in arkadaşlarina ulaşır yaşayışını araştırır daha sonra kız arkadaşı Günseli'ye ulaşır ve Selim'i yakinen tanımış olur Selimden kalan kayıp metinleri arayışı ve sonunda Selim gibi ''tutunamayanlar'' safına katılışını anlatıyor kitap..araştırmalar arttıkça Turgut değişime uğrar Selim'i benimseyip kişilik bölünmesine uğrayarak ortadan kaybolur... Romanda toplumsal analizler sosyal hayattan kesitler ne güzel ifade edilmiş..küçük burjuva eleştirisi daha iyi nasıl yapılabilirdi bilmiorum. Eğitim eleştirisi dikkatimi çekti 86 yılda tekamül edeceğimize; daha da geriye gittik, bazı noktalarda çok fazla değişen bir şey yok...''Birde vatan denen bir şey vardı ki çok iyi korunması gerekiyordu. Bizler her sabah hep bir ağızdan onu özümüzden çok sevdiğimizi, ant denilen bir şey içerek haykırıyorduk'' Selim'in yaptığını doğru bulmasam da kızamadım da ona. Selim'in her sancısını buhranını yüreğinizde hissedeceksiniz eseri gönül rahatlığıyla okuyun okutun hayata ve Olric'e tutunmanız dileğiyle
TutunamayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202474,9bin okunma