···Okunma: 12 Ocak 2025 15:53 01.01.25 - 12.01.25
Evet yine ben. 2 aydır yeni bir işe girmemin etkisiyle çok kitap okuyamadım. İstifa eder etmez de tekrar hemen eski hızımla okumaya döndüğüm gibi yılın ilk kitabını bitirdim. Öncelikle annem tam bir kitap kurdudur @kitaplisipahi ve bana çocukluğumdan beri kitap uyarlaması filmlerin kitaplarının çok daha güzel olduğunu, filmlerinin çok başarısız olduğunu söylerdi. Bu kitabı okuyunca ne demek istediğini çok iyi anladım. Hayatımda filmini izleyip sonra kitabını okuduğum ikinci kitap bu oldu. Birincisi Fight Club’tı ve filmini kitabından çok daha başarılı bulmuştum. Ama Hobbit’te kesinlikle böyle bir durum söz konusu olmadı. Zaten kitabı seri değilken filme uyarlayan yönetmen Peter Jackson 3 filmlik bir seriye dönüştürmüş. Hobbit serisinin izleyicilerden çok negatif dönüşler aldığını biliyordum. Bugün kitabı bitirince ben de kitabın film serisine göre gerçekten çok çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. J. R. R. Tolkien’i ve başarısını konuşmaya gerek yok. Edebiyata ve fantastik türüne nasıl bir çığır açtığına da bu dönemde değinmek oldukça gereksiz olur. Dünyaca neden bu kadar tutulduğunu kitabı okuyup yaşadığı, yazdığı dönemi düşününce anlıyorsunuz zaten. O yüzden sadece henüz okumadıysanız şiddetle okumanızı öneririm. Filmdeki çizilen Bilbo Baggins ve Thorin Meşekalkan ile kitapta işlenen o kadar farklı ki. Daha fazla bahsetmeyeceğim spoiler olmasın.