Puan vermedi·456 syf.····Okunma: 12 Ocak 2025 22:06 Buen Camino!
Seher’in kendini ait hissettiği bir evi yoktur. Çekirdek bir ailesi olmaması sebebi ile kendi isteği dışında oradan oraya gerçekleşen yaşam yolculuğunun son yolculuğunu kendisi yapmak ister. Bu yol; Camino de Santiago yoludur.
O yola çıkan çoğu insanın o yolu yürümesi tesadüf değildir. Hepsinin bir hikayesi vardır.
ve kitaptan sonra da öğreniyorum ki, bu yazarın gerçekten yaptığı bir yolculuk, ona bu kitabı yazdıran bir ilhamdır..
Seher, EMDR tekniği ile sarılamadığı çocukluğuna, yolu yani kendini kabul etmeyi tamamladığında sarılabilecektir..
Ve ben, bu yolu kesinlikle yürümek istiyorum. 40 güne kadar sürdüğü söyleniyor. Bir hafta-10 gün süren tur organizasyonları ile yürüyenler de varmış. Bu yolu tamamlamanın bir nevi dünyanın sonuna varmak olduğu söyleniyor. Dini ritüel olarak yürüyenler de varmış, gezgin bir amaçla ya da bir arayışla yürüyenler de. Yürüyenler yolda birbirlerine hep “buen camino” derlermiş; malum hedef aynı, yöntem aynı..
Ne özel bir yaşam tecrübesi! Dilerim ki bir gün Camino de Santiago yolculuğuna bir tik atarım