·752 syf.····Okunma: 13 Ocak 2025 16:46 Stephen King ve Owen King'in "Uyuyan Güzeller" kitabına dair inceleme yazısına başlamadan önce, şunu belirtmeliyim ki King'in eserleri her zaman karmaşık ve derinlikli bir dünya sunar. Ancak bu kitapta biraz kafa karışıklığı yaşadım.
Kitap, büyük bir şey vadediyor: Kadınların bir bir uykuya dalıp, bir kozaya sarılmaları. Bu fikir gerçekten etkileyici. Ancak karakter sayısının fazlalığı, ana olaya odaklanmamı zorlaştırdı. Her karakterin detaylarına girmek, ana konudan sapmamıza neden oldu.
Hikâyenin merkezinde kasaba halkı var. Ama şu noktada belirtmeliyim ki, kasaba halkı arasındaki bazı diyaloglar bana biraz yapmacık geldi. Belki de karakterlerin çokluğundan dolayı hepsine hak ettikleri derinlik verilmemiş.
Bir diğer mesele ise, kadınların uyumasıyla erkeklerin verdikleri tepkiler. Burada King, cinsiyet rolleri üzerine eleştirilerde bulunuyor ama bu eleştiriler bazen yeterince derinlemesine işlenmemiş gibi hissettirdi. Yani demem o ki, potansiyel varken tam olarak kullanılmamış gibi.
Kitabın sonu ise, biraz aceleye gelmiş gibiydi. Tüm bu karmaşanın bir çözüm noktasına ulaşması, okur olarak beni tatmin etmedi. Sanki "Hadi bitirelim" havası vardı.
Sonuç olarak, "Uyuyan Güzeller" ilginç bir konuya sahip olsa da, beklenen derinlikte bir hikâye sunamıyor. Tabii ki, Stephen King hayranları için okunması gereken bir eser ama King'e yeni başlayanlar için daha başka bir kitabıyla başlamak daha iyi olabilir.