2025 19. kitabı
Günümüz insanın kanayan yarası kadın cinayetleri... Erkeklerin hüküm yürutemeyince ortadan kaldırma fikirlerin aslında karşımızda nasil aciz olduklarını gösteriyor. Bu da öyle bir hikayeydi ama bir farkla Defne bir gökdelen in 12 katından aşağı atılıyor ve sağ olarak canını kurtarıyor hemde içinde minik bir kalp daha atarken... Tam 77 gün komada kalıyor ama yanında gözlerini açmasını bekleyen ablası Selma Rıza nın mucizesi olarak... Defne de Selma Rıza da aile bağları kopuk ilgisiz babanın farklı kadınlardan doğmuş birbirlerine aile olan kız kardeşler. Yaşanan bu olayla bağları da ha kuvvetlendirir.Defne'nin iyileşme süreci, bir yandan üzerken bir yandan da umut veriyor biz okurlara ve zor zamanlarda bile hayata tutunmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Defne bu elim olaydan sonra gözlerini dünyaya açar ama, büyük bir sorun vardır. Defne hafızasını kaybetmiştir ve bir zaman yolcusu gibi 1200 lü yıllardan geldiğini söyler ismi de Deff tir. Komşularının konuya el atması üzerine bizlere bambaşka bir okuma deneyimi sunuyor. Geçmiş ve gelecek arasında geçiş yaparak, zamanın doğası ve hafızanın gücü üzerine düşündürürken ,kadınların birbirlerine olan desteğinin önemini vurguluyor. Biz okurlarına içsel yolculuklara çıkarırken, toplumun ve bireyin karmaşık ilişkilerini mercek altına alıyor. Yazar astrolojik bilgilerini ,yıldızların dizilimini de içine alarak mitoloji, astral seyahat, metafizik ,ruhsal gelgitler gibi durumları da ekleyerek kitaba basit bir olaydan çıkarak merak ettiren yapısıyla ilginç bir okuma sağlıyor. Kadın dayanışmasının sembol isimlerinden Şule Çet'in hikayesinden yola çıkarak, hayatta kalmanın ve iyileşmenin farklı boyutlarını ele alıyor. Ne dersiniz bu hikaye ye ortak olmak istermiydiniz ? Cevabınız evet se kitap sizleri bekliyor.
DefneHenize Nilgün Karataş · A7 Kitap · 202435 okunma