Merhabalar Efendim
Sizlere okurken hem güleceğiniz hem de dram'a doyacağınız bir kitap ile geldim.
Elisa 5 yaşındayken çıkan savaşta anne ve babasını kaybetmiş ve o günden sonra dayısının himayesine büyümüş kızımız. Yaşadığı Vetnika kıyısı açlıkla ve savaştan geri kalan harabelerle insanların yaşama tutunmaya çalıştıkları bir kıyı kasabası. 17 yaşındaki Elisa dayısının ve yengesinin zulümleri, yaşadığı yerde süren sefalet ile oldukça zor bir şekilde yaşama tutunmuştur. En büyük hayali ise kendi kıyısından oldukça modern ve yaşanabilir olan Perska'ya gidip oradaki yaşamı görmektir.
Bir gün ülke için oldukça önemli mürettebata sahip olan gemi arızalanmış ve Vetkina kıyısına demir atmıştır. Bu haberi duyan Elisa'nın en yakın arkadaşı Zahra murettebattaki adamları merak ettiği için Elisa'yı zorla ikna ederek akşam vakti her zaman su doldurdukları, kıyı yakınlarındaki kuyuya giderler. Aralarında şakalaşıp birbirlerini kovalarındaki sularla ıslatırken koşarak ondan uzaklaşan arkadaşını ıslanmak için peşinden giden Elisa, Zahra'yı tam ıslatacakken arkadaşının eğilmesi ile önünde bir anda beliren, gemi kaptanı olan Antoni ile elindeki kovadaki suyu onun başından aşağı döker.
Gözü alacağı intikamdan başka bir şey görmeyen kaptanımız Anthoni ile saf ve masum kızımız Elisa arasında o günden sonra duygular filizlenmeye başlar.
Kitap ilk sayfasından son sayfasına kadar beni hiç sıkmadı ve bunaltmadı. Adeta elimde su gibi akıp gitti. Elisa'nın yaşadığı olaylar yeri geldi gözlerimi doldurdu yeri geldi yaptığı şeyler içimi sıcacık etti. Yazar duyguları gerçekten de çok güzel işlemişti. Başlarda Elisa'ya karşı sert olan Antoni ise onun saf ve masum hallerine daha fazla dayanamadı. Elisa'nın her şeye ve herkese rağmen o güçlü duruşu ve yıkılmayışı en sevdiğim şey oldu. Kitabı okurken o kadar empati yapıyorsunuz ki adeta o olayları siz yaşıyor ve siz hissediyorsunuz. . Kitabın sonralarındaki olaylar ise sizi adeta kitabın içine çekiyor. Hele sonu.. Çok güzeldi.
Tam da ruhumun ihtiyacı olduğu zamanda böyle bir kitabı okumak çok güzel hissettirdi. Bu eseri yazıp bizlerle bulusturduğun için teşekkür ederim, @_durumavii
Şiddetle önerilir.