·112 syf.····Okunma: 13 Ocak 2025 22:24 Efsuncu Baba"adlı eser roman türünde yazılmış olan ve 107 sayfadan oluşan bir kitap.1924 yılında yayımlanmış olan bir eserdir.Kitap kapağını konu ile bağlantılı ve başarılı buldum.Kitabın basımını da başarılı buldum.
Kitabın konusu Efsuncu Baba, Binbirdirek’te ipek iplik eğirerek hayatlarını kazanan iki Ermeni gencinin; büyü, sihir, tılsım, muska gibi işlerle uğraşan Ebulfazl Enveri Efendi’nin dikkatini çekmesiyle başlar.Yazar, cahilliğin ve hurafelerin pençesinde kıvranan bir topluma sert eleştiriler yönelttiği romanı, zenginlik ve başarının tılsımlarla değil ancak çalışarak edinilebileceğini açık bir şekilde anlatır.
Kitabın mesajı ise insanların cahillik ve hurafelerle kandırmanın kolay olduğunu dile getirir.Başarının çalışarak elde edileceği belirtilir.
Kitabı genel itibariyle çok başarılı bulmamış olsam da mesajları itibariyle mutlaka okuması gereken eserlerden biri olduğunu düşünüyorum.Geçmişte günümüze toplumların genel bir yarası trajikomik bir şekilde dile getiren bir kitap.