2024 ün son kitap yorumu:
2024 2. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2024 00:00
Her zaman okunmak için aklımın ve kitaplığımın bir köşesinde beklemekteydi ve sonunda okudum. Kitabın isminden dolayı olsa gerek daha çok aşk kitabı olduğunu düşünmüştüm, çok da yanılmış sayılmam aslında, bir yasak aşk etrafında gelişen tarihi gerçeklerin anlatıldığı bir roman. Kitap, Bosna Hersek halkının, sırf Müslüman olduğu için türlü işkencelerle nasıl zulme uğradığını ve vatanlarından nasıl zorla koparıldığını konu ediyor. İlk yarısına kadar fazla siyasi, yakın tarih geçmişinden ve siyasi kişilerden bahsettiği için devamlı kimin kim olduğu ile ilgili, olaylarla ilgili araştırmalar yaparak okudum kitabı, kötü mü oldu hayır tabi ki de, bilmediğim bir çok olayı ve kişiyi öğrenmiş ve bilgilenmiş oldum. Kitapla ilgili en büyük eleştirim; kitap normal akışında giderken bir yerden sonra 80 sayfa kadar bir tarihi bilgilendirme ve hikayelendirme nedeniyle kitabın konusu fazlaca bölünmüş, gereksiz biçimde ayrıntıya girilerek uzatılmış, bu nedenle asıl konudan sapılmış ve hikayenin kahramanları öylece kalakalmış, asıl hikaye sanki finallendirilememiş olarak öylece havada bir finalle bırakılmış :( Ama genel anlamıyla beğendiğim ve 2024 yılında iyi ki okudum dediğim kitaplar listeme giriş yaptı :) Bu incelemeyi okurken 2024 yılındaymış gibi davranalım lütfen :)
SevdalinkaAyşe Kulin · Everest Yayınları · 202015,3bin okunma