2025 1. kitabı
Öncelikle kitabın kurgusunun gerçekten iyi olduğunu belirtmem gerek. Bir aile işletmesi olan intihar dükkanı , intihar için gereken ürünleri satarak ünlü olmuş . Bu dükkan insanlar için oldukça legal kabul ediliyor . Hatta bazen cenazelere çelenk gönderip "bizden alışveriş yapanın işi yarıda kalmaz "şeklinde reklam yapan bir dükkandan bahsediyoruz. Dükkandan çıkanlar kasvetli bir gününüz olsun uğurlaması yapmayı da ihmal etmiyorlar . Ancak bu ailenin 3. Oğulları biraz sorunlu ..Her şeye iyi tarafından bakan bir çocuk. Öyle ki aile hayata karamsar bakması için ona sürekli akşam haberleri izletiyor fakat nafile ... dükkana gelen müşterilere gülümseyerek bazen onları intihar etmekten vazgeçirmeye çalışıyor. Aile ,çocuğun neden bu şekilde olduğunu anlayamadığı gibi bir çözüm de bulamıyorlar; bir insan nasıl hayata iyimser bakabilir ki? Kitabın kurgusunu bu şekilde özetleyebilirim . Ama açıkçası beni kitabın birkaç kısmı( örneğin bir adam intihar etmek için kılıç alırken bile pazarlık yapıyor . Dükkan sahibi dönüp zaten bu son alışverişiniz bunda da mı cimrilik yapacaksınız diyor . İnsanın malını diğer tarafa götürecek olduğuna inanması bile tuhaf ... bir kısımda da ölümünün şatafatlı olması için uğraşan bir karakter varı ..ölürken bile gösteriş peşinde olmak ...) haricinde pek tatmin etmedi. Böyle bir kurgu güzel bir mesaj vermeden sonlandırılmıştı. Satın almaya değmez ama vaktiniz çokça okumaya değecek bir kitap .
İntihar DükkânıJean Teule · Sel Yayıncılık · 202417,7bin okunma