Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 15 Ocak 2025 00:24 Kitap her ne kadar polisiye roman tarzında yazılmış olsa da, polisiye yönünden ziyade duygusal yönü daha ağır basmaktadır. Romanda yer verilen hikayenin kurgusu zayıf olmakla birlikte verilmek istenen mesaj gerçekten etkileyicidir. Hikayede sekiz tane çocuğun yaşadığı olaylar sonrası yaşadığı travmalar ve içlerinden bir tanesinin“Ferdi’nin“, onları öldürmesi ile hikaye son bulacaktır. Hikâyede geçen sekiz çocuğun travma sebebi aileleridir. Kiminin babası annesine aldatmış, kiminin üvey babası ablasına tecavüz etmiş, kiminin annesi daha bebekken çöp konteynerine atmış, kiminin annesi ise cami avlusuna bırakmış… Ve bu travmalar yaşamları boyunca peşlerini bırakmamıştır. Romanda üvey babası tarafından tecavüze uğradığında, taciz edildiğini annesine söylediği halde, annesinin ona inanmaması yüzünden intihar eden bir genç kızdan söz edilir. Bu kızın hayatına bakarak şu sonuca varılabilir: “çocuklar yalan söylemeyi bilmezler, çocuklar yalan söylemezler. Çocuklarınıza karşı kulaklarınızı tıkamayın!“
Romanın kurgusuna kısaca değindikten sonra kullanılan dilin oldukça basit gündelik bir dilden ibaret olduğunu, kurgunun da zayıf olduğunu söyleyerek bitirmek istiyorum. Keyifli okumalar dilerim!