Puan vermedi·761 syf.····Okunma: 15 Ocak 2025 13:20 Öncelikle kitabın sayfa sayısı o kadar uzundu ki gerçekten 700 sayfa olmasına gerek varmıydı.
Kitabın başında feyrenin ablaları kral tarafından ulu periye dönüştürüldü feyre onları kurtarabilmek için tamlini kandırıp eşlik bağının koptuğuna ve bütün bu davranışlarını bilinçsiz yaptığına inandırdı.
Ardından bir müddet feyre bahar sarayında parçalanmalara sebep oldu. En sonunda yakalandığında Lucienle beraber gece sarayına kaçtılar.
Kitap iyi güzeldi ama gerçekten çok gereksiz uzatıldı bence. Bu kitapta daha çok kadınlar ön plana çıkarılmış. Özellikle bahar sarayında tamlin tarafından hapsedilen feyre geride kaldı. Gece sarayında rhys onu yüce leydi ilan edip evlenerek farkını ortaya koydu. Güzel bir hareketti. Onun dışında savaş sahneleri gerçekten çok iyiydi. Tüm sarayların iş biriliği yapması hepsinin varını yoğunu ortaya koyması savaşı kazanmalarını sağladı. Başta biraz tamlinin sırf gururuna yediremediği için toplantıda söylediği kelimelere sinir olsam da en sonunda feyreye mutlu olsun diye rhys ın canlanmasına yardım etmesi biraz fikrimi değiştirmeme sebep oldu. Daha sonra Amrenin kendini feda edip savaşın seyrini değiştirmesi Elain ve Nestanın krali öldürmesi çok iyiydi.
Tabi sonunda babalarının da savaşa gelip kızlarına yardım etmesi ve sonunda kral tarafından öldürülmesi biraz üzücü oldu.
Genel manada sevdim son kitabı merak ediyorum.