2025 2. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2025 02:54
Lily Graham’ın "Kara Düşen Ay Işığı", savaşın ve kayıpların ruhlarda bıraktığı derin yaraları gözler önüne seren çarpıcı bir roman. II. Dünya Savaşı sonrası, geçmişin hayaletleriyle yüzleşen iki kadının hikâyesini anlatıyor. Kitap, savaşın sadece bir coğrafyayı değil, insanların zihinlerini ve kalplerini de nasıl mahvettiğini güçlü bir şekilde işliyor. Hikâyeyi okurken, travma, kayıp ve yeniden başlamanın zorluğuyla empati kuruyor; insan ruhunun ne kadar dayanıklı olabileceğini bir kez daha anlıyorsunuz. Yazarın duygu dolu ve şiirsel anlatımı, okuru savaşın karanlığına çekerken bir yandan da umut ışığını gösteriyor. Özellikle karakterlerin yaşadığı içsel mücadeleler ve aralarındaki bağlar oldukça etkileyici. Ancak kitap, tarih boyunca zulüm görmüş bir halkın yaşadığı acıları hatırlatırken, günümüz dünyasında bu halkın bir kısmının Filistinlilere aynı acıyı yaşatmasını anlamayı daha da zorlaştırıyor. Geçmişte acının ne demek olduğunu en iyi bilen bir milletin, aynı döngüyü yeniden yaratması, insanlık adına büyük bir ironi ve trajedi. Tarih bize ders almak için var; oysa zulüm, ne yazık ki birçoğunun unuttuğu bu derslerin en karanlık yansımasıdır. Lily Graham
Psikoloji-İnceleme
Kara Düşen Ay IşığıLily Graham · Arkadya Bitter Yayınları · 2020348 okunma