2025 2. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2025 20:47
öncelikle internette rastgele bir video izleyip bu kitabı önüme çıkardığı için `ceren sungur`a teşekkürlerimi sunarım. 120 sayfalık bu kısacık kitap ilerleme yolundaki her insana, özellikle savsaklama konusunda uzman olan benim gibilere, çok şey vadediyor. benim günlük okuma kapasitem 30-40 sayfa olduğu için kitabı 3 günde anca bitirebildim. eminim daha uzun okuyabilen birisi çok rahatlıkla kitabı bir günde bile bitirebilecektir. çünkü kitap muhattabı için çok akıcı bir şekilde ilerliyor. zaten konunun uzmanı yazarımız da sade bir şekilde konuyu ele aldığı için kitap beni hiç sıkmadı. şu küçücük kitapta her yerin altını çizesim geldi. umarım dönüp dolaşıp tekrardan göz gezdirebilirim bu notlara. kitaptaki en sevdiğim motto: "bir iş yapmak istiyorsan, hemen başla" kısmı oldu. spor mu yapmak istiyorsun, yarın yaparım diye kendini kandırma. bugün kendi vaktini ayarla ve yap. zira yapmayınca o fikir beynin arkaplanında çalınıp duruyor. spor niye yapmadın, yapsan kendini iyi hissedecektin gibi. ama biz de kendimizce bahaneler üretip duruyoruz. kitap aslında bu düşüncelere karşı nasıl direnç kazanabiliriz bize bunu aşılamaya çalışıyor. konuyla ilgili hatta şöyle bir alıntı var, paylaşmak istiyorum: "bir örnek daha: her ne kadar açık havada koşuya çıkmak ve bisikletle gezmek için güneşli bir günü tercih etsek de, yağmurlu havada da pekala yağmurluğumuzu giyip dışarı çıkabiliriz. aslında bu, başarılı sporcuların her gün yaptıkları bir şey; sadece güzel havalarda antrenman yapacak halleri yok. hava durumundan planladığımız faaliyete uygun hale gelmesini rica edemeyiz. umduğumuz değil, içinde bulunduğumuz durumla yüzleşip yapmamız gereken şey her neyse onu yine de yapabiliriz." son kertede, ben sevdim eller alsın diyorum. kendimizin daha iyi haline ulaşmak niyetimizle.
ProkrastineyşınTimothy A. Pychyl · Metropolis Yayıncılık · 20162,802 okunma