·533 syf.····Okunma: 08 Şubat 2023 00:00 Kitap çok güzeldi. Karakterlerden ayrı ayrı nefret ediyorum ama okuttu kendini buna rağmen. Bence bu da tamamen Hakan Gündayın başarısı. Çok fazla rahatsız edici ve tetikleyici öge var. Depresyona girdiğim bi dönemde okudum ve açıkçası beni daha da sürükledi depresyona. Ama buna rağmen pişman değilim. Kitapta ki karakterler normalde tutuklanması için imza toplayacağınız kadar berbat insanlar. Ama onların bu kötülükleri övülmüyor, sebeplendirilmiyor. Küçüklük travmaları bahane edilmiyor. Salt kötü bir karakter okuyorsunuz. Ama buna rağmen karaktere çokça hak verdiğiniz ister istemez empati kurduğunuz noktalar oluyor. İnsanoğlu olarak ne kadar vahşileşsekte bi noktada aynıyız hepimiz. İşte kitap o noktada buluşturuyor sizi. Yeraltı edebiyatı seviyorsanız mutlaka okuyun. Akıcı olduğunu söyleyemem sindirmesi zor bi kitap ama okuduktan sonra bi kaç gün boşluğa bakıyorsunuz.
Not: sonunu çok beğenmedim kinyasın yolu çok aceleye getirilmiş gibiydi. Sanki kayrayo sevdiği kadar kinyası sevmemiş yazar. Bitsin gitsin bu kitap der gibi yazılmıştı sonu .