"Hayat ne tuhaf! Bin yıl düşünsen, aklına gelmeyecek işler yaptırıyordu insana... Tuhaflıklar olmasa bilindik hayatın sıradanlığı hepimizi deli ederdi, bugünkünden daha deli. Tuhaflıklar olmasa insan bu yüzyıla kadar gelemezdi." #alinti
Bazı kitaplar bazı filmler bazı şarkılar yarım kalır. Tıpkı yarım kalan hayatlar gibi. Tıpkı söylenememiş sözler, yapılamamış planlar gibi. Kursakta kalan hevesler, gerçekleştirilememiş hayaller gibi.
İşte o anda zihnimizin derinliklerinde, "Madrigal" alır mikrofonu eline ; "Başka bir evrende, en güzel halinle sen hayata karış," diyerek hislerimize tercüman olurken biz yarım kalan yaşanmamışlıkları tamamlamak için düşler kurmaya başlamışızdır bile. Eksilmek, yarım kalmak, sevdiğimizi kaybetmek
Çünkü öyle kolay değildir, gidişleri, ayrılıkları, yalnızlıkları, acıları, haksızlıkları, zulümleri, terkedisleri, çiçek buketi kucaklar gibi sevgiyle kucaklayıp, bağrımıza basmak. Hele de sırf birilerinin çıkarlarına ters düşüyor diye, birilerinin keyfi öyle istedi diye, gözümüzün üstünde kaşımız var diye, mesaiden geç çıktı diye, zengin bir aileden gelmiyor diye gibi uzayıp giden ama neresinden tutsan elinde kalan sözde bahalerle savunulunca.
#defneyadabazıtuhafhayatlar hayatı sorgulatacak bir kitap. İçinde birçok canlı barındıran ama dışardan bakınca homojen bir karışım gibi görünen deniz misali. Kadın cinayetlerinden, aşka, mitolojiden telepatiye, astrolojiden lusid rüyalara, aile bağlarından astral seyahatlere kadar birçok konuyu içinde harmanlayan kitap, yazarın akıcı ve merak uyandırıcı anlatımıyla, aksiyon ve maceranın hiç düşmediği okunması keyif veren kitaplardan.
Yazar bilgi donanımını kurguyla birleştirip bize sunarken, arastirabilecegimiz çok fazla meteryal de sunuyor. Bugüne, düne ve yarınlara karşı farklı bir bakış açısı