İnsanlar ve doğa arasındaki işbirliği ilkelerine dayanan feng-shui, binaların çekiciliğini ve sakinlerinin refahını artırdığı bilinen peyzajla uyum içinde bir yaşam biçimini, teşvik eder. Çin’de çalışan bir misyoner olan Ernest J. Eitel, bu eski sözlü geleneği ve onun Taoizm ve Budizm’den anti kırsal büyüye kadar geniş bir düşünce yelpazesini kapsayan felsefi kökenlerini ilk elden öğrendi. 1873’te Eitel, feng-shui üzerine ilk kitabı yayımladı ve Batılılara, zihin ve beden için en uygun konforu elde etmek amacıyla yaşam alanlarını düzenlemeye yönelik ilkeli ama son derece esnek kuralları tanıttı.
Dünyanın en önemli denge ve yerleştirme sanatı “Feng Şui”nin eski Çin’deki geleneksel yorumunu bu eşsiz eserde okuyacaksınız. Bu kitap, türünün ilk örneklerinden biridir.
#alıntı
“Üstün yaratıcı eril ilke, bir çizgi ile gösterilirken; dişil ilke ise ikiye bölünmüş bir çizgiyle temsil edilir ve sonra bunlar çarpılarak toplanır ve dört diyagram elde edilir, yani söyle:
1. Büyük eril ilkeyi temsil eden iki paralel tam çizgi.
2. Büyük dişil ilkeyi temsil eden, her biri ikiye ayrılmış iki paralel çizgi.
3. Altında tam bir çizgi olan ve üstünde ona paralel ikiye bölünmüş bir çizgi, ki bu da küçük eril olarak adlandırılır.
4. Aşağıda ikiye bölünmüş bir çizgi ve üzerinde ona paralel kesintisiz bir çizgi, ki bu da küçük dişil olarak adlandırılır.
Kişisel gelişim alanındaki #eskiçindekigelenekselyorum #fengşhui dilimize #gülyılmaz tarafından kazandırılmıştır.
Meraklısına tavsiyemdir.
Her Ay Okuyanlar KulübüFeng Shui