Usta / Enver Türkmen
Sayfa:332
Tür: #roman #edebiyat #öykü
Merhabalar
Bu defa gerçek bir hayat hikâyesi okudum. Sizler de okuyup faydalanın istedim.
Anadolu her zaman olduğu gibi sırtında hep acı, çaresizlik, yoksulluk taşımış.
Abdullah Usta.
Bir demirci ustası. Baba, dede mesleğini eline almış ülkemin çalışkan yiğitlerinden biri. Yiğit diyorum çünkü tabiri caizse zehir içip kızılcık içtim demiş. Tek ayağıyla hiç acısını belli etmeden 6 çocuk büyütüp anne babaya eşe dosta hep destek olmuş.
Silahın namlusuna sıkışan mermiyi çıkarmasını istemişlerdi. Fakat patlayan silah, Usta'nın ayağına denk gelir. Usta önce Kayseri'ye, ardından Ankara numune Hastanesi'ne karın kışın altında 5 günün ardından yetiştirilir. Çok kan kaybeden Usta gecikmenin de etkisi ile ampute edilir. Haber aile de yıkım etkisi yaratır.
Usta acısının konuşulmasından dahi haz etmemiş. Daha çok çalışmış. Yada çalışmak zorunda kalmış. 1 çocukları vardır ve eşi de hamiledir. Kendisi bir kalıba sığmayan, yerinde duramayan üretmeyi seven bir ustadır. Çabuk toparlanan Abdullah Usta ailesinin de desteği ile kısa sürede toparlanır.
6 çocuğundan biri olan Enver Türkmen. 9 Ekim 1952'de Kapadokya'nın merkezi Ürgüp- Nevşehir'de doğdu. Öğretmen oldu. Önce Van ardından Ankara sonra Nevşehir ilinde ve Ürgüp'te de görev yaptı. 3 çocuk ve yedi toruna sahip oldu.
Anadolu insanının savaşçı ruhu ne kadar kıymetli dimi? Olumsuzluklara rağmen mücadeleyi seven tüm emektar Ustalarımıza sonsuz saygı duyuyorum.
Başta eşim olmak üzere tüm Ustalarımıza emeklerinin karşılığını aldığı bir dünya diliyorum.
@e.muallim72
Fatma ÇAĞLAR