Sevgisiz dunyaya karşı
2025 2. kitabı
Kitap cok akici bir dille yazilmis,cevirisi cok düzgün..teknik olarak inceleme yapmak istemiyorum.kitap bunun cok ötesinde çünkü. Orta Doğu da yaşamı anlatıyor,orada insanlarin aslinda ne kadar 'normal ' hayatlar sürdüğünü ve nasil o hayatlarin perisan hale getirildiğini ve insanlarin hayatlarinin mahfedilmesine ne kadar dirayetli olduklarını (kabullenilmis bir gerceklik onlar icin) ve o cografyada bile ayni milletten de olsa multeci olmanin ne kadar zor olduğunu, filistinli lerin her kosulda herkes tarafindan ne kadar yalniz birakildigini anlatıyor ilk bölüm diyelim..sonra gazze de yasam basliyor..yasadigin yerin surekli baska birisi tarafindan asama asama isgal edilmesi,yasam hakkinin daha elinden alinmasi ve bunun icin hicbir karsi hakkinin olmamasi,kendini ve topragini savunmanın suç sayilmasi,yillarca iskenceye maruz kalabilme ihtimalin, öldürülme ihtimalin,hapsedilme ihtimalin..ve bu sartlar altinda herseye ragmen cok guzel bir aşk anlatilmis kitapta. ben okuduktan sonra kafamda sessiz kalmis pek cok soru cevaplandi.mutlaka tavsiye ederim.
Sevgisiz Dünyaya KarşıSusan Abulhawa · The Kitap · 202237 okunma