Puan vermedi·163 syf.····Okunma: 19 Ocak 2025 21:35 Müptezeller, Emrah Serbes'ten okuduğum ilk kitap oldu. Kitapta biraz ilerlemişken Emrah Serbes'in karıştığı olayları duyunca kitaba ve yazara karşı biraz soğudum açıkçası. Normalde de yeraltı edebiyatını çok sevmeyen biri olarak bu olayların da etkisiyle açıkçası kitaba pek ısınamadım.
Kitapta, adına uygun olarak çaresizliğin ortaya çıkardığı bir müptezel ve onun çevresinde bulunan müptezelleri görüyoruz. Uyuşturucu madde ve alkole bağımlılık yaşının iyice düştüğü bir dönemde olmamızın da etkisiyle konuyu işleyişi beni etkiledi ama kitapta otun kubarın nasıl yapılacağına dair bu kadar detay verilmesi de açıkçası hiç hoş gelmedi bana, teşvik gibi olmuş bir nevi.
Kitapta çok fazla sokak ağzı ve argo sözcük var ve ben argodan pek hoşlanmadığım için beni baya rahatsız etti. Argodan hazetmeyenler için pek doğru bir tercih olmaz sanırım. Genel olarak anlatım gerçekçi ve yalın ama üslup benim sevdiğim tarzda olmadığından sevemedim.
Hakan Günday gibi yeraltı edebiyatı isimlerini sevenler için güzel bir eser olabilir.