Puan vermedi·363 syf.····Okunma: 19 Ocak 2025 22:01 Keşke istediğimiz yolda yürümek için bazı şeylerden vazgeçmek zorunda kalmasak.
Bir hurdalıkta babasının yanında çalışan Tara okumaya karar verir. Devlet eğitimine karşı olan babası tabiki buna pek istekli olmaz ve hikaye bu kısımla başlar. Sorunlu bir ailenin içinde büyüyen Tara ne kadar farklı ortamlara girse de bir türlü çocukken ona dayatılan gerçeklerden kopamaz şuan yaşadığı hayat ve geçmişte yaşadığı hayat arasında sıkışıp kalır. Bu durumdan kurtulması da yıllar sonra babasıyla yüzleşip kendini kazanmayı seçtikten sonra başarır. Kitapta belki de en çok nefret ettiğim kişi abi Shawn ve baba oldu şizofren olan baba- oğul arasına çok sonra anne de dahil oluyor. Kitap hakkında uzun uzadıya yazılacak çok şey var ama sadece şunu söyleyebilirim bazı şeylerden kurtulmak için onlarla yüzleşmek gerek yoksa insanın gölgesi gibi onu sürekli takip eder.
Yazarın kendi hayat hikayesi olması ve bunların gerçekten yaşanmış olması insanı daha çok üzüyor okuyacak olanlara tavsiye ederim.