Yüzyıllık Yalnızlık kitabını gerçekten bir nefeste okudum. Benim şimdiye kadar okuduğum kitaplar arasında ilk sıraya yerleşti diyebilirim. Kitapta ensest var evet. Akraba evliliğinden domuz kuyruklu çocuk doğuyor. Daha sonra bu kurgu üzerine Jose Arcadio Buendia ve eşi Ursula Iguran evlenirler. Bu evlilikten olan çocuklar,onların çocukları derken aynı soyadı ve isimleri alırlar. Karışıklık aslında burada başlıyor. İnsanlar bu kitabı karakterlerin isimlerinin aynı oluşundan dolayı karıştırıp kitabı okumayı bırakıyorlar.
Soy ağacı bilgisi kitabın baş sayfalarında okuyucuyla paylaşılmış. Ben yine de karıştırıyorum diyorsanız ekstra notlar alabilir kendiniz soy ağacını yazarak oluşturabilirsiniz.
Kitabın karakterlerini kafanızda özenle dikkatli bir yere yerleştirdikten sonra konusu yavaş yavaş akıyor. Karakterlerin özellikleri kendine has olduğu için karıştırmıyorsunuz.
Yüzyıllık Yalnızlık kitabı büyülü gerçekçilik tekniği kullanılarak yazılmıştır.Büyülü gerçekçilik, olağan ya da gerçek bir çizgide ilerleyen sanat akımlarında bulunmaması gereken sihirli ve mantık dışı ögeleri içeren sanat akımı olarak tanımlanır.
Kitabın içerisinde gezinmiş gibi hissettim kendimi. Yazarın okuduğum diğer kitaplarını da çok beğendim fakat Yüzyıllık Yalnızlık kitabını daha bir beğeniyorum diyebilirim.
Hiç okumayanlara okumalarını öneriyorum en azından okuduktan sonra sevip sevmediklerine öyle karar verirlerse daha sağlıklı olur. Okurlarına keyifli okumalar diliyorum.