" Kötü bir adamın fantezi dünyasındayız , diye düşündü. Belki de artık yaşayamayacaktı . Gerçekten burada bu durumda mı ölecekti ? "
Selamlar sevgili dostlarım .
Bugün ele alacağımız eser derin içsel sorgulamalar , iki farklı kişiliği olan bir birey ve yaşananları ele alıyor .
Okuyanlardan genelde çok güzel yorumlar aldığım bu eseri , kafamın çok dolu olduğu bir zamanda okuduğumdan dolayı çok fazla anlamdıramamış olduğumu düşünüyorum. Dili akıcı olmasına rağmen anlatılanların derinliği benim için biraz ağır oldu .
Daniyal , kendisi ve içindeki diğeri ile çok büyük bir çatışma içinde yaşadığından hayat onu git gide zorlamaktadır . Öyle ki yaşananlardan en çok yorulan kendisi olmuştur .
Diğeri ortaya çıktığı zaman yaşananlar , ona dahi ağır gelmektedir . Açıkçası , Daniyal 'ın yaşadığı şeyler beni çok üzdü , özellikle kitabın son kısmında ... Evet , yaptığı şeyler de hoş değildi ama bir hasta tedavi edilmemişse ve böyle şeyler yaşanıyorsa o kişiye bence kalpten üzülmek gerekiyor . Her ne olursa olsun , toplumun içerisinde dışlanmak ve öteki olmak insanı yıpratan unsurlarken bir de daha hassas bir ruhun varken çok daha katlanılmaz oluyor .
Hayatın kırılganlığı içerisinde derinden bir sorgulamaya verilen yanıtlar gibi olan bu kitabı okumak için tertemiz bir zihne sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum.
#i̇fadesiz
#solin